Kocijancic: Komisyon Türkiye'ye inanıyor

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, Komisyonun Türkiye'ye inandığını söyledi.

Kocijancic: Komisyon Türkiye'ye inanıyor
Kocijancic: Komisyon Türkiye'ye inanıyor
GİRİŞ 28.01.2015 13:50 GÜNCELLEME 28.01.2015 13:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, "Komisyon, Türkiye'nin 15. enerji faslı müzakerelerine başlamak için yeterince hazırlanmış olduğuna inanıyor" dedi.

Kocijancic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) enerji politikasını Türkiye ile ilişkilerde "kilit nokta" olarak gördüğünü belirtti.

Komisyonun 2007'de AB Konseyi'ne faslın açılmasını teklif ettiğini ancak üye ülkeler arasında oybirliğinin sağlanamadığını anlatan Kocijancic, "Komisyon, halihazırda üye ülkelerle konuyu düzenli olarak görüşüyor ve bunun birliğin çıkarına olduğunu vurgulayarak, ilerleme kaydetmeye çalışıyor. Komisyon, Türkiye'nin 15. enerji faslı müzakerelerine başlamak için yeterince hazırlanmış olduğuna inanıyor" diye konuştu.

Avrupa Komisyonu, 15. enerji faslıyla ilgili tarama toplantılarını Mayıs-Haziran 2006'da bitirerek hazırlanan raporu konseye sundu. Ancak tarama raporu, o tarihten bu yana konseyde görüşülen raporlar arasında yer alıyor ve müzakereye açılması Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından bloke ediliyor.

Üç yıllık aradan sonra Kasım 2013'te 22. Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu faslını müzakereye açan Türkiye, bu yıl üyelik sürecine ivme kazandırmayı hedefliyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, ocak ayında Brüksel ve AB'nin diğer önde gelen başkentlerine yaptığı ziyaretlerde ve son olarak Davos'ta, Türkiye'nin öncelikli hedeflerinden birinin 15. enerji faslını açarak müzakerelere hız vermek olduğunu belirtmişti.

YORUMLAR 6
  • 1979/ 80 kokuyor 9 yıl önce Şikayet Et
    Iran bir numarayken, düsüyor. Hemen Türkiye batinin Dogu cephesi oluyor. Sanki aninda Yunanistanin düsmesine, karsilik bir alternativ ararlar gibi.
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    İyi de artık Türkiye ve milleti AB'ye inanmıyor.O ne olacak ? sorun bu.
    Cevapla
  • gercek 9 yıl önce Şikayet Et
    Dansözlükte bir numaralar. Hälä oyunlara devam ediyorlar.Ama suda bir gercektir: Avci ne kadar av bilse,av olan okadar yol bilir....
    Cevapla
  • Murat Ayaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne ilginç durumdur ki; bir tarafta zirve mücadelesi verilirken bir tarafta sürünüyoruz. Haberde ülkemiz enerji politikasında AB düzeyine çıkmış vs. deniliyor. İyi, güzel, hoş... Ama diğer taraftan gel gör ki yağmurun ve suyun bol olduğu Trabzon ilinin Arsin İlçesinde 3 gündür susuzluk çekiyoruz. Avrupa Birliği su borularını ve hizmet kalitesini de irdeliyor mu?!
    Cevapla
  • Levent 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha yapacak cok işimiz var Murat kardeşim 100 yıldır neredeyse bir civi bile cakılmamış güzel ülkemde herşeyin hemen olmasını beklemen dogru değil zamanla herşey cok güzel olacak ALLAH Yardımcımız olsun dualarınızı ülkemiz için eksik etmeyin yeter nereye oy verdiğini önemi yok önemli olan islamiyet ve ülkem
    Cevapla
  • kara murat 9 yıl önce Şikayet Et
    sikiysa inanmayin avrupa köseye sikisti ha ha ha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle