Gedikli'den Merkez Bankasına eleştiri

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, Merkez Bankası'nı eleştirdi.

Gedikli'den Merkez Bankasına eleştiri
Gedikli'den Merkez Bankasına eleştiri
GİRİŞ 27.01.2015 12:24 GÜNCELLEME 27.01.2015 12:24

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bülent Gedikli, Merkez Bankası yönetimini eleştirerek, "Risk olan enflasyon değil, bunların bakış açısıdır. Türkiye'de dezenflasyon süreci başlamış, bunlar hala 50 baz puan faiz indirimiyle ülkeye zaman kaybettiriyor" dedi.

Gedikli, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın bugünkü açıklamalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Tüm dünyanın deflasyonla boğuştuğu bir ortamda, Başçı'nın hala enflasyon riskinden bahsettiğine işaret eden Gedikli, bu yaklaşımın çok sağlıklı olmadığını ifade etti.

Bülent Gedikli, 2008 yılından bu yana hep, "enflasyonun risk olmaktan çıktığını" dile getirdiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Risk olan enflasyon değil, bunların bakış açısıdır. Türkiye'de dezenflasyon süreci başlamış, bunlar hala 50 baz puan faiz indirimiyle ülkeye zaman kaybettiriyor. Dünyada adeta para tsunamileri var, para okyanusları oluşmuş. Bizim Merkez Bankamız böyle bir ortamda bile hala faizle ilgili gerekeni yapmıyor, orta sahada top çeviriyor. Ayrıca, bir de kalkmış, enflasyonun düşmesinin, Merkez Bankasının politikasından kaynaklandığını ifade ediyor. Enflasyonun düşmesi tamamen küresel şartlardan kaynaklanıyor. Bunlar tam tersi sıkı para politikaları uygulayarak, enflasyonun daha hızlı düşmesine engel oldular. Merkez Bankası orta sahada top çevirmeyi bir an önce bırakıp, görevini yapmalı."

KAYNAK: AA