Başbakan'dan Başçı'ya ''brifing ver'' önerisi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı Davutoğlu ile yaptığı konuşmayı aktardı.

Başbakan'dan Başçı'ya ''brifing ver'' önerisi
Başbakan'dan Başçı'ya ''brifing ver'' önerisi
GİRİŞ 27.01.2015 12:29 GÜNCELLEME 27.01.2015 14:01
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı enflasyon raporunu açıkladığı toplantıda  Başbakan Ahmet Davutoğlu ile arasında geçen bir konuşmayı aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz kararlarına yönelik aldığı kararlardan ötürü sık sık eleştirdiği Merkez Bankası'nın son açıkladığı faiz kararı da tatmin edici bulunmamıştı.

Bunun üzerine Davos Zirvesi'nde Erdem Başçı ile buluşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başçı'ya zaman zaman cumhurbaşkanına brifing vermesinin faydalı olabileceğini söylediği belirtildi.

Başçı, ekonomideki gelişmeler karşısında devlet yetkilileri ile bir araya gelme konusundaki sorulara ilişkin, bunların kanunda yazılı olduğunu söyledi. Başçı, şunları kaydetti:

"Onun dışında sıradışı bir gelişme olursa dünyada bizim telefon açıp Sayın Başbakanımızdan randevu isteyip, gidip durumu arz etmemiz mutlaka gerekir. Bizim görevimizdir diye düşünüyorum. Çünkü hükümete danışmanlık görevimiz var. Mesela en son Avrupa Merkez Bankası'nın kararı perşembe günü açıklandı. Hemen akşamına Başbakanımızdan randevu istemiştim. Davos'ta bunu bir değerlendirdik. Tavsiyelerini dinledim Başbakanımızın, benzer brifingleri Cumhurbaşkanımıza da zaman zaman vermemizin faydalı olacağını söyledi. 'Nasıl hükümeti bilgilendiriyorsanız, zaman zaman Cumhurbaşkanımıza da bu tür brifingleri vermeniz iyi olabilir' dedi. Nitekim bu geçmişte çok yapıldı."

Merkez Bankasının kamuoyuna çok duyurmadan geçmiş dönemlerde önceki cumhurbaşkanlarına da brifing verdiğini dile getiren Başçı, "Yine olabilir, olmasına mani herhangi bir şey yok. Buna da her zaman hazırlıklıyız ne zaman uygun görürlerse" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu isteyip istemediklerinin sorulması üzerine Başçı, "Hayır, oradan herhangi bir davet gelirse elbette... Biz randevu istemeye hazırız burada sizin aracılığınızla hemen isteyelim istiyorsanız. Orada her zaman brifing vermeye hazırız, herhangi bir çekincemiz yok" diye konuştu.

YORUMLAR 19
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    umarım bu adamı babacan ile birlikte yüce divanda beraber yargılanırken görürüz ! ! !
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    mehmet bey e katılıyorum
    Cevapla
  • baskentli 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir an önce faizi düşürmeye bak bence brifingi filan bosver
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Kazim cebindeki parayi cikar bir oku bakalim turkiye cumhuriyeti mi yaziyor yoksa cumhuriyet bankasi mi yaziyo ordaki aidiyetlik i harfi nereye gitti acaba bu banka kimin turkiyenin mi yoksa faiz lobisinin mi
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam, işini gayet düzgün yapıyor bence. bu ülke düşük faizin ille de iyi birşey olması gerekmediğini ne zaman öğrenecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle