Elektriğe gizli zam var mı? Bakan açıkladı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektriğe yönelik gizli ya da kapalı bir zammın söz konusu olmadığını söyledi.

Elektriğe gizli zam var mı? Bakan açıkladı...
Elektriğe gizli zam var mı? Bakan açıkladı...
GİRİŞ 23.01.2015 10:31 GÜNCELLEME 23.01.2015 11:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gündeme ilişkin soruları cevapladı...

Diyarbakır'daki elektrik gerilimi ile ilgili olarak, ''Kamu görevini yapanlar, bu görevlerini yapmasınlar mı'' diye konuşan Bakan Yıldız, elektriğe gizli ya da kapalı bir zammın ise söz konusu olmadığını söyledi.

Antalya'da yaşanan elektik kesintileri ile ilgili, bölgede ciddi fırtınaların yaşandığını ve bu fırtınalardan ötürü yoğun arızların oluştuğunu söyleyen Yıldız, tüm izinlerin iptal edildiğini ve yoğun bir çalışmanın yürütüldüğünü vurguladı.

2013- 2014'deki yatırımlar ile 7 bin megavat daha fazla elektrik üretildiğini de aktaran Yıldız, Türkiye'nin arz sıkıntısı olmadığını belirterek, ''Tüketimler 40 bin megavatlara çıktı. Ama bizim yüzde 10'luk bir arz marjımız daha var'' diye konuştu.

1.2 milyon kilometrelik bir dağıtım hattı olduğunu ve bunun da tamamen atmosfere açık olduğunu söyleyen Yıldız, bundan dolayı olumsuz hava koşullarından etkilenmemenin mümkün olmadığını söyledi.

Rusya ile ilgili önümüzdeki hafta bir görüşme daha yapılacağını ifade eden Yıldız, ''Ham petrol fiyatlarının düşmesinden sebeple biz de indirim hakkını almak istiyoruz'' dedi. Bu zaman kadar Rusya ile ilgili 2 defa görüşüldüğünü ve istenilen sonucun alınmadığını da belirten Yıldız, önümüzdeki görüşmelerde istenilen sonucu almaya çalışacaklarını söyledi.

Bakan Yıldız, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerin iç piyasaya ileriki zamanlarda yansımaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 12
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Zam yapmalarına gerek yok, kayıp kaçak, sayaç okuma adını bilmediğimiz kalemlerle vatandaşı soyuyorlar. Aralık 2014 elk. faturası tüketim bedeli 63 tl, ödenecek tutar 94 tl. Aradaki % 50 fark neyin nesi? Sizlerde seyrediyorsunuz. Kimsesizin kimsesi olacaktınız hani, olmuyorsunuz, vebal altındasınız.
    Cevapla
  • H.B.V 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakan?..2-3 ay önce Elektrik faturaları 40 ile 60 TL arası geliyordu şimdi herkese 100 TL.den aşağı fatura yok bu nasıl oluyor?.
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    bunların burnunu sürtmek için ,apartmanda oturanlar birleşecek,koyacaklar büyükçe bir jeranötör,elektriği jenatörden sağlayacaklar. askerlik yaptığım yerde elektrik yoktu,koca bir jenarötör bütün bölüğün ve lojmanların elektriğini karşılıyabiliyordu. biraz gürültü yapıyor ama değer. bakın o zaman nasıl ucuzlatıyorlar elekriği,millet mecburen kullanacak diye düşünüyorlar çünki zam koyarken.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    hükümet uyuma bundan 5 sene önce elektrik faturam 40 50 lira geliyordu şimdi 130 160 arası geliyor gizli zam yok bizi saf yerine koymayın
    Cevapla
  • caner 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım ya sizle eğleniyorlar yada bizle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle