Davos'ta ''Türkler geri geliyor'' çıkışı

Davos'ta profesyonel Türklerin her alanda olduğuna vurgu yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''Türkler geri geliyor'' çıkışında bulundu.

GİRİŞ 22.01.2015 10:56 GÜNCELLEME 22.01.2015 12:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

G-20 dönem Başkanı olarak Davos'ta bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün de  'Borsa İstanbul' oturumuna katıldı.

Oturumda bir konuşma yapan Davutoğlu, Türkiye'nin başarılardan bahsedip, İstanbul Borsa'sının önemine vurgu yaptı. Konuşmasının devamında Türk profesyonellerinde artık hayatın her alanında olduğuna değinen Davutoğlu, ''Türkler geri geliyor'' çıkışında bulundu.

İSTANBUL DÜNYA BORSASI İÇİN EN UYGUN YER

İstanbul'un Dünya borsası için en uygun yer olduğunu ve çok avantajlı bir konumu olduğunu söyleyen Davutoğlu, ''Ama tabi bunun yanı sıra çok istikrarlı bir siyasi yönetim de var. Son 12 yıl içinde temel yasaların bir çoğunu değiştirdik ve Türkiye'yi daha da yatırım yapılabilir hale getirdik.'' dedi.

10 KAT GELİŞME KAYDETTİK

Önceki yıllarla kıyaslandığında Türkiye'nin 10 kat daha gelişme kaydettiğine de dikkat çeken Davutoğlu, ''Borsa İstanbul bunun çok güzel bir örneği. Borsa İstanbul 3 yıl içinde 30 sıra birden yükseldi. İnanıyorum ki çok yakında dünyadaki ilk 10 borsa içerisinde yer alacak.'' diye konuştu.

TÜRKLER GERİ GELİYOR!

Yeni nesillin profesyonel bütün niteliklere haiz olmasını istediklerine de değinen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; 

''Londra'da pek çok şirketin CEO'su ile görüştüm ve bu görüşmelerde her zaman bir Türk profesyonel bu bize eşlik etti. O yüzden şunu söyleyebilirim; Türkler geri geliyor. Profesyonel Türk yöneticileri artık her alanda bulunuyor. Türkler piyasalara dinamik bir şekilde geliyor.''

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPAN İYİ KAZANIYOR

Türkiye'nin çok dinamik bir piyasa olduğuna ve dışarıda hiçbir şey satmaması halinde bile içeride kendine yetebilen bir piyasa olduğunu söyleyen Davutoğlu; ''Türkiye'ye yatırım yapanlar sadece iç yatırımda bile çok iyi kazançlar elde ediyorlar. Dünyanın yatırım yapılabilecek en iyi yeri. Önemli olan bizim bunu çok iyi anlatabilmemiz ve doğru bir şekilde yönlendirebilmemiz.'' dedi.

HER TÜRLÜ YATIRIMA AÇIĞIZ

Türkiye'nin her türlü yatırıma açık olduğunu da söyleyen Davutoğlu, ''Türkiye'de yatırımcı şayet herhangi bir engel görürse bize bildirsin bu engelleri kaldıralım. Türk hükümeti her zaman yatırım yapmak isteyenlerin yanında olacak.'' diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • Bahadir Yuksel 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye büyüyor büyük yatırımlar var güzel hizmetler var hepsine eyvallah kabulumdür.iyi de iş yok güç yok sokaklar aç nasıl olacak.Siftahsız kapatan bi dünya küçük esnaf var.Sokakda para yok herşey banka ve kredi üzerine kurulmuş durumda,dolayısıyla herkes maaşını yada kazancını bankalara yetiştirmeye çalışıyor.Ne diyim yaşasın osmanlıya dönüşümüz.Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
  • aaa 9 yıl önce Şikayet Et
    hayret türk demiş
    Cevapla
  • talebe 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmanli diyenler ecdadi tanimiyorlar.türkler geliyormuş AB senle dalga geçiyor sen kapisinda bekletildigin adamlara bunu diyorsun.
    Cevapla
  • yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    hukukun olmadığı bir ülkede kim yatırım yapsın ki. yarın birgün haksızlığa uğradığınızda gideceğiniz biryer yok
    Cevapla
  • mertt 9 yıl önce Şikayet Et
    bu aralar bi türkler tutturmuslar gidiyo şeçim hazırlıklarıymış gibime geliyo...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle