Davutoğlu'ndan çiftçiye üst üste müjde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ'daki Parti ilk kongresinde çiftçiye üst üste müjdeler verdi.

GİRİŞ 18.01.2015 12:59 GÜNCELLEME 18.01.2015 15:57
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti Tekirdağ İl Kongresi'nde çiftçiye önemli müjdeler verdi. Çiftçilere desteğin yüzde 50 artırılacağını açıklayan Davutoğlu, Trakya'da GAP benzeri bir proje yapılacağını söyledi. Davutoğlu, Mazot desteğini yüzde 5 artırdıklarını açıklarken, pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdüklerini belirtti.

DAVUTOĞLU'NDAN ÜST ÜSTE MÜJDELER

İşte Davutoğlu'nun çiftçiye verdiği müjdeler:

- Çiftçilerimize desteği yüzde 50 artırıyoruz. Şimdi Tekirdağ'da TRAGEV gelişim projesi başlatıyoruz. GAP benzeri projeyi gündeme alıyoruz. Sadece Türkiye değil bütün Avrupa'nın en bereketli tarım halkası haline getireceğiz.

-Soya, Kanolada dönüm başına ilave desteğini 15 TL'ye yükseltiyoruz. Mazot desteği de yüzde 5 artacak. 10 milyar TL yatırım yapılacak.

- Naipköy Barajı'nı bu sene sonunda tamamlayacağız.

- Trakya'yı yeşilin ve bereketin merkezi yapacağız.

- Trakya'da 8,5 milyon adet fidan diktik. 8-10 ağacın taşınması sebebiyle Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenler gelsin burayı seyretsinler.

- Son olarak en önemli müjdeyi veriyorum. Önümüzdeki Bakanlar Kurulu'na götüreceğiz. Pirincin KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e indiriyoruz.

YORUMLAR 29
  • Yücel Öz 9 yıl önce Şikayet Et
    valla arkadaşlar hak edene verilmiyor bu işler artık holding,leşti paralar holdinglere gidiyor,bizler koparatifleşmezsek ,yada sendika haline gelmezsek sadece agzımıza bir parmak bal çalar sonrada çiftçiye müjdeleri çok duyarız..Ecevit döneminde yada sonraki dönemde 16 binlira aldıgımız destegi ne hale getirdiler...
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    ciftcilerimiz daha fazla desteklenmeli.tarima olan destek cok daha cazip hale gelmeliki sehirlere olan goc durdurulsun.
    Cevapla
  • fatsali 9 yıl önce Şikayet Et
    Mazot destegi yuzde 5 artmis yani donumde 50 kurus zam almis ciftci 10 dönüm yeri olan 5 tl zam alacak ne müjde beaaa yorumlara bakıyorumda gülmemek elde değil tabi ağlanacak halimize
    Cevapla
  • çiftçi 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam Allah razı olsun güzel gelişmeler fakat bu ülkede çok basit ve tarım sektörünü tamamen rahatlatacak olan YEM FİYATLARININ olabildiğince aşağı çekilmesi üzerine neden gidilmiyor, inanın çok zor bir olay değil ve bir zamanlar büyükbaş ve küçükbaş hayvan ihracatında söz sahibi olan ülkemizi tarımda şahlandıracak bir konu.Artık yem hammaddesi ithalatçılarını zenginleştirmeyi bırakmamız lazım.
    Cevapla
  • çiftçi diyelim 9 yıl önce Şikayet Et
    haber başlığını okuyunca çiftçi nihayet hatırlandı dedim ama malesef öyle değil bir çiftçinin 100 dekar tarla için yılda 450 tl mazot desteği alıyordu şimdi 472,5 tl alacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle