Muş: Faiz ısrarı yersiz bir tutum olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlerin düşürülmesi yönündeki çağrısından sonra faizlerle ilgili bir çağrı da Mehmet Muş'dan geldi.

Muş: Faiz ısrarı yersiz bir tutum olacak
Muş: Faiz ısrarı yersiz bir tutum olacak
GİRİŞ 17.01.2015 12:15 GÜNCELLEME 17.01.2015 12:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dün Genç İşadamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizlerle ilgili sözlerinin yankısı sürerken AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş da konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Muş açıklamasında konuyla ilgili şunları söyledi;

Sayın Cumhurbaşkanımızın, faizlerin düşmesi gerektiği yönünde yaptığı açıklamaya katıldığımı belirtmek istiyorum. Bu açıklama, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşulları yansıtan ve buna göre ideal faiz seviyesine işaret eden çok yerinde bir açıklama olmuştur.

Bugünkü ekonomik tabloya bakacak olursak; faiz indirimleri için çok uygun bir ortamın oluştuğunu görebiliriz. Petrol fiyatlarının düşüşü ve geçmiş dönemin baz etkisi sebebiyle enflasyon beklentisinin önemli oranda düştüğü, Amerikan Merkez Bankasının olası faiz arttırımını öteleme ihtimalinin güçlendiği, büyüme ve yatırımların ivmelenmesinin gerektiği bir dönemde Merkez Bankasının faiz ısrarı, yersiz bir tutum olacaktır.  

Türkiye’nin daha çok yatırıma, üretime ve bununla birlikte istihdam artışına ihtiyacı var.

Bu bağlamda Merkez Bankasının yüksek faiz ile iç pazarı daraltmaması ve büyüme önünde engel olacak yüksek faiz uygulamasından vazgeçmesi gerekmektedir.

Faiz giderlerinin, firmaların önemli giderlerinden biri olduğu gerçeğinden hareketle, Türkiye’nin uluslararası ölçekte rekabet gücünün daha da arttırılması için maliyetlerin düşmesi ve faizlerin yatırımcıyı teşvik edecek seviyede olması elzemdir.

Merkez Bankasının önümüzdeki süreçte yapacağı ilk toplantıda Türkiye’nin çıkarlarını gözetecek bir Faiz indirimine gitmesi gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum.

YORUMLAR 2
  • Uğur 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasını eğer Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yaparsanız ve %19,12 civarında ki D sınıfı özel hisseleri o sahibinden alır devlet adına işlerseniz o zaman bankanız Türkiye Cumhuryeti Devletinin merkez bankası haline gelir..
    Cevapla
  • Mahsun 9 yıl önce Şikayet Et
    Disaridaki hainlerden cok icerideki hainlerden korkmak lazim.koca cumhur baskani indir diyorsa indir bes kurus paranmi var icerde merkez baskani?yada birilerinemi hizmet ediyon???
    Cevapla