Erdoğan'dan Merkez'e tepki! Neyi bekliyorsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan faizleri indirmeyen Merkez Bankası yetkilierine tepki gösterip, gerekirse kendilerini çağırıp konuşacağını söyledi.

Erdoğan'dan Merkez'e tepki! Neyi bekliyorsun
Erdoğan'dan Merkez'e tepki! Neyi bekliyorsun
GİRİŞ 16.01.2015 16:42 GÜNCELLEME 16.01.2015 17:38
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası'nın faiz politikasını her fırsatta eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Genç İşadamlarına yönelik yaptığı konuşmada yine hedefine Merkez'i aldı.

YATIRIMIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

İşadamlarının dikkatini ekonomi üzerinden yapılan algı operasyonlarına çeken Erdoğan, faizlerle ilgili, ''Ben şunu biliyorum; yüksek faiz bu ülkede yatırımın önündeki en büyük engeldir. Eğer yüksek faiz yüksek kalmaya devam ederse bu ülkede yatırımlar istenilen seviyede olmayacak. Girişimci üretemeyeceğiz. Bu finans sekötörü korkunç paralar kazanıyor. Bakıyorsunuz vatandaşın mevduatları ile paradan para kazanıyorlar. Bu mevduatlarda vatandaşın en az kazanacağı şekilde de dönüş yapıyorlar. Birde öte taraftan girişimcinin de önünü kesiyorlar.'' diye konuştu.

''YAHU SEN NEYİ BEKLİYORSUN''

Dünyada herkes faizleri indirirken Merkez Bankası'nın ise bir türlü faizleri indirmediğine değinen Erdoğan, ''Yahu sen neyi bekiyorsun. İşte petrol fiyatlarının geldiği nokta ortada. Bu durum bizim lehimize. Çok çok iyi noktadayız. Bizim bunu süratle vatandaşa yansıtmamız gerekiyor. Ben buradan diyorum Merkez Bankası bağımsız ise bende bağımsızım ve gereğini yapmak zorundayım. Gerekirse kendilerini çağırıp konuşacağım.'' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 38
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    bi ülke düsünün ve devletin merkez bankasina o ülkenin cumhurbaskani bile müdahale edemiyor. bence cok komik
    Cevapla
  • vatandaş rıza 9 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankası kime bağlı hangi ülkeye hizmet ediyor acaba. Bu topraklarda kimse bağımsız değil, eğer bağımsızlık istediğimi yaparım kimse bana karışamazsa demek ki bu ülke ve mevcut sistem hala asıl sahiplerinin değildir. Hem bu toprakların asıl sahiplerinin sırtından geçinceksin hemde..................... Saygılar sayın C.Başkanı
    Cevapla
  • davut 9 yıl önce Şikayet Et
    çağır al Aşağıya bildir hadlerini
    Cevapla
  • Tiyatro 9 yıl önce Şikayet Et
    Tiyatroya gel tiyatroya!
    Cevapla
  • Kübra 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Merkez Bankası da birilerinin maşası belli ki, Cumhurbaşkanımız bunların hakkından gelir evelallah. Allah ona ve bu ülkenin menfaatine canla başla çalışanların yardımcısı olsun. (Amin)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle