Sabancı: Artık Anayasa değişikliği şart

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, artık Anayasa'nın değiştirilmesinin şart olduğunu açıkladı.

Sabancı: Artık Anayasa değişikliği şart
Sabancı: Artık Anayasa değişikliği şart
GİRİŞ 13.01.2015 11:28 GÜNCELLEME 13.01.2015 11:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hükümetin açıkladığı OVP'yi umut verici olarak yorumlayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'nin potansiyeli olduğunu ve yüzde 6'lık bir büyümeyi başarabilmesi gerektiğine vurgu yaparak, artık Anayasa değişikliğinin de şart olduğunu söyledi.

Endonezya’da yeni fabrika açılışından hemen sonra bir basın toplantısı düzenleyen Güler Sabancı Holding’in şu açıklamalarda bulundu.

ORTA VADELİ PROGRAM UMUT VERİCİ
 
Hemen her platformda Türkiye’nin arzu ettiği kalkınma atağını teknoloji ve inovasyon ile yapabileceğini vurgulayan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıkladığı Orta Vadeli Program ile 1250 maddelik eylem planının uzun vadeli düşünülmüş olmasının umut verici olduğunu söyledi.

G20 BAŞKANLIĞI ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Bu kapsamda ülke açısından yeni bir dönemin başladığını kaydeden Güler Sabancı, Türkiye’nin G20 ve B20 dönem başkanlığını üstlenmesini ‘önemli bir fırsat’ olarak değerlendirdi. Güler Sabancı 2015’e ilişkin bir diğer önemli fırsatın da, düşen petrol fiyatları olduğunu vurgulayarak, “Bu durumun bizim cari açığımıza olumlu bir etkisi olacak. Ancak olumlu katkı sadece cari açıkla sınırlı değil. Beraberinde enflasyonu da düşürecek. Nitekim etkilerini göstermeye başladı. Dolayısıyla pozitif etkilerin olduğu bir döneme giriyoruz. Tabi bunu iyi değerlendirmemiz lazım” dedi.

YÜZDE 6 BÜYÜMEYİ BAŞARMAMIZ LAZIM

Türkiye’nin büyümesini, ‘Etrafımızdaki büyüme oranlarına, dünyada yaşananlara bakılınca kabul edilebilir bir seviye olabilir’ şeklinde değerlendiren Güler Sabancı, şöyle devam etti: “Ama bence Türkiye için bu büyüme oranı yeterli değil. Türkiye’nin yüzde 5.5-6 büyümeyi başarabilmesi lazım. Potansiyelimiz var, potansiyelimizin altındayız. Ben bunu yıllardır söylüyorum.”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ŞART

Güncel, siyasi ve ekonomik gelişmelere ilişkin de görüşlerini açıklayan Güler Sabancı, Türkiye’de ilk kez bir Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçildiğine işaret ederek, anayasa değişikliğinin gerekliliğine vurgu yaptı

“Türkiye’nin bir geçiş döneminde olduğunu kabul edelim” diyerek söze başlayan Güler Sabancı şunları söyledi: “Türkiye ilk defa halk oylaması ile bir Cumhurbaşkanı seçti ve Türkiye’nin anayasası parlamenter sistemi ön görüyor. Dolayısıyla bence Türkiye’de bütün partilerin, muhalefetin, iktidarın odaklanması gereken konu, kişilerden arınmış olarak Anayasa değişikliği olmalıdır. Sistemleri sistemler ile çözmeliyiz. Sistemleri konuşuyorsak, burada bir sıkıntı var. Şu anda bu sıkıntıya rağmen Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı’nın birlikte iyi çalıştıklarını görmek bizim açımızdan memnuniyet verici. Kişilerin uyumlu çalışması ile bu yapı devam ediyor. Ama sistem açısından bakıldığında Anayasa değişikliğine ya odaklanılması gerektiği görülüyor.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 9
  • Manifesto 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Sabancı, bu düşünceleri kardeşlerinle paylaş ve akılcı düşünmelerini sağlamalısın öncelikle.
    Cevapla
  • MUSTAFA 9 yıl önce Şikayet Et
    Aman Güler Hanım, rahmetli Sakıp Bey'de Kürt sorunu ile ilgili bir kaç kelam söyledi başına gelmeyen kalmadı.
    Cevapla
  • Mümin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk olarak şunu belirtmek isterim. Madem kürtleri zorla türk yapamadık, o zaman etnik vurgunun olmadığı anayasal vatandaşlık temelinde ama üniter devlet yapısında bir anayasa yapmalıyız.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Güle güle eski cumhuriyet hoş geldin YENİ OSMANLI Üç Kıta Yedi Denize hayırlı uğurlu olsun!
    Cevapla
  • Güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Başka çaresi varmı bunların uzun adam tarih yazdı,türkiye her alanda yeniden şahlandı, yabancılar yatırım yapınca bunların işi azaldı rekabet olunca tıss..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle