İsmet Yılmaz zeytinle ilgili hedefi açıkladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'yi Avrupa'nın en fazla zeytin ağacı sayısına sahip ülkesi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

İsmet Yılmaz zeytinle ilgili hedefi açıkladı
İsmet Yılmaz zeytinle ilgili hedefi açıkladı
GİRİŞ 11.01.2015 11:43 GÜNCELLEME 11.01.2015 11:56

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'yi Avrupa'nın en fazla zeytin ağacı sayısına sahip ülkesi yapmayı hedeflediklerini belirterek, şimdilik 170 milyon ağacın bulunduğunu bildirdi.

Gömeç ilçesinde bir zeytinyağı fabrikasının açılış töreninde konuşan Yılmaz, kış gününde yatırım yapanların herkesin içini ısıttığını, mevsimi yaza çevirdiğini söyledi.

İnsana hizmetin en somut göstergesinin gerçekleştirildiğini ifade eden Yılmaz, ekmek kapısı açmanın, bunun da en güzel şekilde yapılmasının önemli olduğunu dile getirip yatırımcıya "Ömrünüz zeytin ağacı kadar uzun olsun" temennisinde bulundu.

Türkiye'nin son 10 yılda çok büyüdüğünü anlatan Yılmaz, milletin kendisine hizmet verildiğini bildiğini ve bu yönde tercihini kullandığını kaydetti.

Azerilerin "Halkın gözü terazidir" atasözünü hatırlatan Yılmaz, milletin kimin laf, kimin iş ürettiğini iyi bildiğini ifade etti.

Tarımda inanılmaz mesafeler alındığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
"2002'de ihracat 4 milyar dolardı, geçen yıl 17,7 milyar doların üzerinde oldu. Tarımda Avrupa birincisiyiz. Aldığımız ile sattığımız arasındaki fark ise 6 milyar dolar. Göreve geldiğimizde zeytin ağacı sayısı yaklaşık 100 milyondu. Avrupa Birliği (AB) ile müzakere sürecindeyiz. AB'de zeytin ağacı kotaya tabi, girince artıramıyorsunuz. Girmeden önce hedefimiz var; Avrupa'nın en fazla zeytin ağacı sayısına sahip ülke olmak. Şimdi 170 milyon ağacımız var. Çok yol aldık, daha fazla yapmamız gereken şeyler var. Birlikte olursak dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireriz. Milli gelir 230 milyar dolardı, şimdi 800 milyar dolar seviyelerinde. Artırabilir miyiz? Yaparız. Kişi başına gelir 25 bin dolar olacak hedeflerimize göre. Geçmişteki şanlı, parlak günlerimizden çok daha fazla aydınlık günler bizim olacak."

Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile İdareciler Gününü kutladı. Basının, bir milletin gözü, kulağı, sesi olduğunu belirten Yılmaz, "Duyduğunu daha yüksek sesle aktarır. Dolayısıyla basın olmazsa demokrasi olmaz; bundan şüphemiz yok" ifadesini kullandı.

Maliyeti 25 milyon lira, günlük zeytin işleme kapasitesi 360 ton olan fabrikanın açılışı gerçekleştirildikten sonra tesisteki yemekte davetlilere zeytinyağlı baklava ikram edildi.

Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz ile diğer davetliler katıldı.