KOBİ'lerin eleman sorunun sebebi 28 Şubat!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "KOBİ'lerin nitelikli eleman sorunu var, bunda en temel sebep 28 Şubat zihniyetidir" dedi.

KOBİ'lerin eleman sorunun sebebi 28 Şubat!
KOBİ'lerin eleman sorunun sebebi 28 Şubat!
GİRİŞ 24.12.2014 15:06 GÜNCELLEME 24.12.2014 15:06
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Işık, Kanal 24 Televizyonu'nda katıldığı programda, KOBİ'lerin ekonominin dinamosu olduğuna işaret ederek, markalaşma ve kurumsallaşmanın önemine değindi.

Markalaşan, tasarım yapan, teknoloji düzeyini yükselten KOBİ'lerin daha fazla kar ettiğini anlatan Işık, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) bu konuya büyük önem verdiğini söyledi.

KOBİ'lerin en temel sorununun "işçisizlik" olduğunu ifade eden Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KOBİ'lerimiz nitelikli insan kaynağı bulmakta zorlanıyor. Türkiye'de bir işsizlik probleminden bahsediyoruz ama bir de işçisizlik problemimiz var. Maalesef 28 Şubat'ın Türkiye'de en büyük darbesi bu mesleki eğitimde oldu. İmam hatiplerin önünü kapatacağım diye meslek liselerine büyük darbe vurdular ve şu anda nitelikli eleman bulmakta zorlanan pek çok sanayicimiz var pek çok KOBİ'miz var.

Şimdi bir taraftan KOBİ'lerin kurumsallaşması bir taraftan rekabet gücünü arttırması, bir taraftan onların ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesiyle ilgili gayret gösteriyoruz. KOBİ'lerin daha çok ihracat yapmasını, ölçek büyütmesini, daha çok kendi tasarımlarını, kendi nitelikli üretimini yapmalarını, kendi kapasitelerini geliştirmelerine yönelik de destekler veriyoruz."

YORUMLAR 7
  • Suna 9 yıl önce Şikayet Et
    Kobilerinizin Eleman sorunu 28 Şubat Değil !!! Kobilerinizin eleman sorunu asgari ücret tespit komisyonunun belirlediği ücretle eleman çalıştırmak, Bu ücretle çalışıp AÇ kalacak işçi bulamamak ise onların sorunu oluyor, buldukları işçilerinde verimliliği ortada AÇ kalmamak için, Yani KOBİ 'ler işçilerin yerine kendilerini koyup biraz empati yaparsa işçilere hak ettikleri ücretleri öder iseler zaten Türkiye'yi Kimse Terk etmez, Türkiye'de verimli İşçi çalıştırırı ve Kapasitesi bir o kadar büyür. Türkiye'yi terk edip başka ülkelerde 2. sınıf vatandaş statüsü görmeyi bile kabul edip başka ülkelerin ekonomisi de büyür.
    Cevapla
  • bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    universitelerin özellikle üretim ve yönetim bölümleri teorik eğitimle kalmamalı ,bunun yanında ,üniversite bünyesinde işletmeler olmalı öğrenciler bu işletmelerde Pratik eğitim almasının önü acılmalı ,üniversite öğrencileri hem okuyup hemde mesleğini yaparak öğrenmenin önu açılmalıdır.
    Cevapla
  • bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    kobilerin enbüyük sorunu yönetimdir.kobiler meslek birliği oluşturamiyor. küçük olsun benim olsun zihniyetinde israf diz boyu. profesyonel yönetim yok cözüm: devlet güven kurumu oluşturacak , proje üretme merkezleri acılcak, kobiler profesyonel yöneticiler tarafından yönetilecek aynı meslek veya yakın meslekler birliktelik oluşturarak OBİ'lere geçilecek
    Cevapla
  • liseli 9 yıl önce Şikayet Et
    masa başında oturanla elinde aletle soğukta çalışana aynı para verilirse doğal olarak herkes masabaşını istiyor üniversitlere koşuyor sonuç üniversiteli gençlik çöplüğü...
    Cevapla
  • yavuz 9 yıl önce Şikayet Et
    bu yorum bakan düzeyindeki birisinin ne kadar dar görüşlü olduğunu gösterdi.onlarca nedenden kaynaklanan bir problemi tek bir nedene bağlamak kasıtlıdır .biraz da politikdir .( not bende milli görüşlüyüm)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle