Katarlılar'dan o ilimize dev yatırım

Katar sermayeli Nebras Enerji'nin, Afşin Elbistan Termik Santrali Projesi'ne 14 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığı bildirildi.

Katarlılar'dan o ilimize dev yatırım
Katarlılar'dan o ilimize dev yatırım
GİRİŞ 23.12.2014 12:42 GÜNCELLEME 23.12.2014 13:45
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Katar'da yayınlanan Şark Gazetesi'nde yer alan habere göre Nebras Enerji CEO'su Halid Muhammed Culu, Türk hükümeti ile Katar ve uluslararası yatırımcılar arasında adı geçen proje için müzakerelerin sürdüğünü bildirdi.

Culu, bu alandaki projelerin yatırım ve büyüklük cinsinden en büyüğü olduğu için önem arz ettiğini, projenin, üzerinde onlarca yıl çalışılması gereken uzun soluklu bir proje olduğunu kaydetti.

Haberde Culu'nun, "Nebras, Katar Holding ve bu alanda tecrübesi bulunan bazı ortaklar, uluslararası bankalarla bu projeyi finanse etmek üzere çalışma ve müzakerelere başladı" ifadelerine yer verildi.

Nebras Enerji, Katar'ın yurt dışında enerji yatırımları yapması için geçen yıl aralık ayında, Katar Borsası'nda işlem gören KAHRAMAA'nın (Katar Elektrik ve Su İdaresi) yüzde 60'lık, yine devlete ait Katar Uluslararası Petrol ve Katar Holding'in yüzde 20'şerlik hissesiyle kurulmuştu.

YORUMLAR 32
  • heredot 9 yıl önce Şikayet Et
    suudun katarın haramzadelerinin milletlerinin parası ile orada burada oteller evler satın alması günlerini gün etmesi hiç bir şeydir bu yatırım denen şeyde aslında piyango parası ile cami yaptırmaya benziyor.
    Cevapla
  • sefa 9 yıl önce Şikayet Et
    abi yeter hava kirliliğinden ölüyor insanlar burda herkes kanser.. yeter başlarız elektiriğindende yatırımındanda
    Cevapla
  • derman 9 yıl önce Şikayet Et
    Kemalizmin bu ülkeye yaptığı tahribat japonyaya atılan atom bombasından daha fazladır.Kemalizm bir ruh hastalığıdır.Kemalizm bir başka gezegende yaşayan yaratıkların ideolojisidir.
    Cevapla
  • bedir 9 yıl önce Şikayet Et
    türkiyedeki insanlari hepsini bir yilina avrupaya getereceksin ve burda yayayacak ondan sonra baska ülkenin insanlarina göre fikirlerini soracaksin
    Cevapla
  • FARUK TOK 9 yıl önce Şikayet Et
    Kesin bir şey yok gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle