Bakan Elvan'dan 'Çukurova' açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan'dan 'Çukurova' açıklaması
Bakan Elvan'dan 'Çukurova' açıklaması
GİRİŞ 22.12.2014 10:59 GÜNCELLEME 22.12.2014 11:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan bugün bazı medya organlarında Çukurova Havalimanı’nı inşa eden firmanın iflas erteleme istediğine yönelik çıkan haberler üzerine açıklamada bulundu.

SIKINTI VAR, GÖRÜŞME İÇERİSİNDE

Bakan Lütfi Elvan, "Çukurova Havaalanı'nı çok önemsiyoruz. Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz" dedi.

BTK 2016 SONUNDA AÇILACAK

Bakan Elvan, Ankara-İzmir YHT hattında 2015 yılında Turgutlu'ya kadar olan kesimin ihalesine çıkacaklarını da belirtti. Elvan, Bakü-Tiflis-Kars tren yolu hattı ile ilgili ise "2015 yılı sonunda Bakü-Tiflis-Kars tren yolu hattımızı açmak istiyoruz" dedi.

MADENCİLERE YARDIMDA BULUNACAĞIZ

Bakan Elvan, Ermenek'teki maden kazasına ilişkin, "Madenlerin bir kısmı kapandı. İşsiz olan kardeşlerimiz var. Madende çalışıp da işsiz kalan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize bir yasayla ödeme yapacağız ancak bu yasal sürecin tamamlanmasına kadar geçen sıkıntılarının giderilmesine yönelik maddi yardımda bulunuyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • adsız 9 yıl önce Şikayet Et
    acele edin cek cak la olmuyor
    Cevapla