Bakan açıkladı, 6 ayda 6 milyar tasarruf

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol ürünlerinde son 6 ayda 6 milyar dolar tasarruf sağlandığını söyledi.

Bakan açıkladı, 6 ayda 6 milyar tasarruf
Bakan açıkladı, 6 ayda 6 milyar tasarruf
GİRİŞ 21.12.2014 12:39 GÜNCELLEME 21.12.2014 12:39

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, geceyi geçirdiği Kahramanmaraş'ta kent protokolüyle DSİ 20'nci Bölge Müdürlüğü'nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Taner Yıldız, petrol ürünlerinde 10 kez indirim yapıldığını ifade etti. Uluslararası piyasada ham petrolün fiyatının düşüşü ile orantılı olarak fiyatlarda indirime gidildiğini anlatan Yıldız şöyle dedi:

"Bundan sonraki seyirde 60 dolarlara dayandı. Bir kısım uluslararası otoriteler, bunun biraz daha düşeceğini, bir kısmı da bundan sonra çok düşmeyeceğini söylüyor. Bu öngörüleri şuanda erken buluyorum ben. Herhangi bir fikir söylemek şuan için erken. Çünkü çok hareketli o yüzden eğer uluslararası piyasada fiyatlarla alakalı bir düşüş olursa bu bütün vatandaşlarımıza yansıyacaktır. 55 litrelik bir depo daha önce 260-265 liraya dolarken benzinde bugün artık 40 lira ucuza doluyor. Neredeyse 225 liraya dolmaya başladı. Bu vatandaşımızın cebine bizatihi yansıyan bir kalemdir. Son 6 ay içerisinde neredeyse 6 milyar dolar civarında daha az petrol ürünlerine vatandaşımız para veriyor bu ülkede. Bu hem cari açık açısından hem de ulaşım ve enerji kalemleri ithalatı açısından olumlu gelişmedir. Hep beraber bu seyri de izleyeceğiz."

Kahramanmaraş'ta 4 yıl içerisinde 3 milyar 6 milyon dolar, ülke genelinde ise toplam 12 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve bunlarla ilgili Katar, Japonya, Güney Kore ve Çin ön görüşmeler yapıldığını kaydeden Bakan Taner Yıldız, Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından birinin Kahramanmaraş'a yapılacağını ifade etti.

Bakan Yıldız, açıklamasının ardından partisinin il kongresi'ne katılmak üzere karayoluyla Kilis'e gitti.

KAYNAK: DHA