F-35'lere yerli mühimmat geliyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F-35 uçaklarına milli mühimmatların ekleneceğini belirtti.

F-35'lere yerli mühimmat geliyor
F-35'lere yerli mühimmat geliyor
GİRİŞ 21.12.2014 08:08 GÜNCELLEME 21.12.2014 12:30
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, F-35 uçaklarının Müşterek Taarruz Uçağı Programı kapsamında geliştirme ve test faaliyetlerine devam edildiğini, millî mühimmatların da entegre edileceği F-35 savaş uçağının 2020’li yıllarda Türk Hava Kuvvetlerinin önemli bir muharip unsuru olmasının öngörüldüğünü, hâlihazırda ilk 2 uçağın siparişinin verildiğini söyledi.

YERLİ ÜRETİMLER HIZ KESMİYOR

2013-2023 vizyonu çerçevesinde Türkiye’nin dünya savunma sanayi alanında en gelişmiş 10 ülke arasına girmesi için çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, Savunma Sanayi Müsteşarlığında halen yürütülen savunma projelerine ilişkin bazı bilgiler de paylaytı.

Yılmaz, Altay tankından üretilen 2 prototipin denemelerinin devam ettiğini söyledi. Askerlerin mayın tehdidine karşı korunmasını sağlayan Kirpi Projesi kapsamında 614 araçtan 508 adedinin kabulünün gerçekleştiğini açıklayan Yılmaz, ATAK Projesi kapsamında 6 adet helikopterin teslimatının gerçekleştirildiğini 59 adet helikopterin de Türkiye’de üretileceğini anlattı.

Kaynak: Nevin Bilgin - Star

YORUMLAR 10
  • Diliyar 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH AŞKINA BU F 35 ALIN BİZDE BİLGİSAYAR BAŞINDA BİRAZ ONUNLA OYNAYALIM SONRA MERAK EDİYORUM BU POLİTİKACILAR NE DİYECEK BU TERÖRİST HACKLERİ YAKALAYIN SAYIN HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLERİ TEDBİRLERİ ALMADIGIMIZ İÇİN İYİ AKŞAMLAR
    Cevapla
  • oktay 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülke zenginlere rezidans yapmaktan başka bir iş yapamaz... O yüzden 10 yıl sonra tarım arziside kalmayacak 1 kg buğdaya muhtç olacak bu insanlar...
    Cevapla
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaynak, a bak star gazetesi kim bilir ne kadar doğru dur onca tekzip yayınından sonra neyse.
    Cevapla
  • yasar26 9 yıl önce Şikayet Et
    Yerli arabada olacak, Silikon vadiside, bunlar bir günde yapılmaz, 4-5 yıl gibi uzun projedir
    Cevapla
  • Ozcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu sizin araba isine donmesin?
    Cevapla
  • el-cevap 9 yıl önce Şikayet Et
    sizin derken? siz nerdensiniz?
    Cevapla
  • yuh 9 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar da çok kıskançlığınız çekememezliğiniz var ama size ramen bu projeler yapılacak. hatta yerli otoda olacak yeter ki siz ayak bağı olmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle