Türkiye yerli kömürle para basacak

Türkiye, yerli enerji kaynaklarına yönelik yatırımlarını artırıyor.

Türkiye yerli kömürle para basacak
Türkiye yerli kömürle para basacak
GİRİŞ 21.12.2014 08:01 GÜNCELLEME 21.12.2014 08:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Afşin-Elbistan, Karapınar-Ayrancı, Afyon-Dinar, Eskişehir-Alpu ve diğer sahalarda 18.500 MW yeni yerli santral kapasitesi ortaya çıkarıldı. Bu kapsamda 30 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. Enerji yönetimi maden üretimindeki kazancını da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. 

YAKLAŞIK 30 YIL YETER

Afşin-Elbistan havzasında yeni termik santraller yapılması için düğmeye basıldı. 12 milyar dolarlık yatırımla bu havzada 5 bin MW kurulu güce sahip termik santral inşa edilecek. Maden Tetkik ve Arama Kurumu, Karapınar’da 1.8 milyar tonluk linyit rezervi keşfetti. 5 bin MW gücündeki termik santrale yaklaşık 30 yıl yetebilecek rezerve sahip sahada Atatürk Barajı’nın iki katı kadar elektrik üretilmesi hedefleniyor. Havzada 6 milyar dolarlık yatırım ile 3 bin MW gücünde termik santral kurulması planlanıyor. Dinar’daki 1 milyar tonluk kömür rezervinin elektrik üretiminde kullanılması hedefleniyor. Havzada 5 milyar dolar yatırımla 3.500 MW’lık termik santral yapılması öngörülüyor. Alpu’da keşfedilen 1.5 milyar ton linyit rezervi 8 milyar dolar yatırımla 6 bin MW termik santralle değerlenecek. Yapılacak termik santralle yıllık 2.5 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçilecek.

Kaynak: Ercan Baysal - Star

YORUMLAR 8
  • Hakkı 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberler son 10 yıldır var. Ama içlerinden hala biri bile gerçekleşmedi. Demek ki 10 yıl önce hükümet birine başlasaydı şimdiye kadar para kazanmış olurdu ve ikincisine başlardı. Sonuçta buralar altın basıyor. Ama hala başlanılmadı ve projeleri yabancılara satmak için oyalanıp duruyorlar. Ben buna başarı demem işte.
    Cevapla
  • hakikatbin 9 yıl önce Şikayet Et
    maraş tükettiğinden çok üretiyormuş. elbistanın iliğini kurutan maraş. elbistan ve civar ilçe ve köyler termik santralin kokusunu yiyor maraş da parasını. taner yıldız bir gece maraş ta yatacağına gelsin elbistanımızın mis gibi zehir kokan havasını içine çeksin yatabilliyor mu bir gece görürüz
    Cevapla
  • Batu 9 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yazan amma da atmis ya.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Kömüre bu kadar yatırım yapacağımıza Bor gibi daha değerli madenlere yatırım yapmalıyız.
    Cevapla
  • zamansız 9 yıl önce Şikayet Et
    12 senedir kömür santrali kurulacak hala kurulacak ! !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle