Erdoğan'dan operasyonlara ilk tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜPRAŞ'ın açılışında paralel yapı operasyonlarına değinerek çok sert konuştu.

GİRİŞ 15.12.2014 15:17 GÜNCELLEME 16.12.2014 09:26
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında 'Paralel yapı' operasyonlarına da değinerek çok sert konuştu. Bağımsız savcılar tarafından bir operasyon yürütüldüğünü belirten Erdoğan, Türkiye'nin güvenliğini tehdit edenlerin gereken cevabı alacaklarını belirtti. Erdoğan yaşanan süreçte yeni Türkiye'nin tohumlarının atıldığının görüldüğünü söyledi.

BÜYÜK BİR GURUR YAŞANIYOR

TÜPRAŞ'ta yaptığı konuşmanın başında, bugün burada Türkiye için çok büyük bir gurur yaşandığını ifade eden Erdoğan, ''Bu zamana kadar tek kalemde yapılmış en büyük hizmet. Hepimizi için büyük bir iftihar kaynağı... Ben buradan TÜPRAŞ yöneticilerine teşekkür ediyorum böyle bir yatırımı ülkemize yaptıkları için. Bu tesis her açıdan ülkemize büyük fayda sağlayacak. Enerjide atılacak adımlar ile Türkiye enerjide kilit bir konuma yükselecek. Türkiye enerjiye yön verecek bir ülke olacak.'' dedi.

SON DERECE MANİDAR

Bazı gazeteler ülke ekonomisine yönelik gerçek dışı bir algıyı yerleştirmeye çalıştığını ve bütün bu saldırılara rağmen bugün Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımının açılışını gerçekleştirmiş olmanın son derece manidar olduğunu da söyleyen Erdoğan,  kervanın yürüdüğünü söyledi.

YENİ TÜRKİYE'NİN TOHUMLARI ATILIYOR

Hiçbir şekilde Türkiye'ye yönelik saldıranlara diz çökmeyeceklerini de belirten Erdoğan,  ''Sevgili dostlar siz yalanlara kanmayın. Türkiye'de son derece güzel şeyler yaşanıyor. Tüm yaşananlar normalleşme sürecidir. Yeni Türkiye'nin tohumlarının atıldığı süreçtir.'' dedi.

GEREKEN DERSİ ALIYORLAR

Türkiye'nin eski Türkiye'ye dönmesi için kirli irtifaklara girenlerin gereken dersi alıyor olduklarını ve almaya da devam edeceğini söyleyen Erdoğan, ''Ben tüm vatansever vatandaşlarıma sesleniyorum bunlara asla taviz vermeyin. Paralel yapılara kol kanat gerenler er ya da geç mahçup olacaklar.'' diye konuştu.

İNSAFI AŞAN TEPKİLER VAR

Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan operasyonlarla ilgili insafı aşan tepkiler yükseldiğini de sözlerine ekleyen Erdoğan, ''Emniyet mensuplarına ve savcılara bir baskı uygulanıyor. Adımlar atıldığı anda AB'den biri çıkıyor ve açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun. Türkiye'yi 50 yıldan beri AB kapısında bekletenler neyi biliyorlar da bu açıklamayı yapıyor. Türkiye'nin güvenliğini tehdit edenler gereken cevabı alacaktır. AB bizi birliği almama gibi bir tehdit içine girerse bu bizi engelleyemez. AB o aklı kendine saklasın. Sabancı cinayetinin zanlısını Avrupa'nın bir kapısından alıp öbür kapısından çıkarıyor siz bunu açıklayın.'' dedi.

ZULÜM KARŞILIKSIZ KALMADI

Yapanın yaptığının yanına kar kaldığı bir Türkiye'nin artık geride kaldığını da sözlerine ekleyen Erdoğan, ''Hukuk çerçevesinde gerekli tüm adımlar atılacaktır. Zulüm tarihte hiçbir şekilde karşılıksız kalmadı kalmayacaktır.'' diye konuştu.

122 KİŞİYİ İÇERİYE ALANLAR İŞTE BUNLARDI

Erdoğan basın özgürlüğü engelleniyor çıkışları ile ilgili de  "Olay, bir basın özgürlüğü meselesi değildir. İşte, açıkça zaten söylüyorlar. İki gözü dahi görmeyen bir insanı bütün bir operasyonun başı diye yakalayıp, 122 kişiyi içeriye alanlar işte bunlardı. O insanların şikayeti üzerine açılmış bir süreç ve bu sürecin şu anda bedelini ödüyorlar ve ödeyecekler" dedi.

ALGI OPERASYONLARINA BAKMAYACAĞIZ

Algı operasyonlarına bakmadan ekonomiyi büyütmeye devam edeceklerini de söyleyen Erdoğan, ''Ne yaparlarsa yapsınlar çözüm sürecini de ilerleteceğiz. Onlar Türkiye'yi eskiye götürmek isteyecekler ama biz yeni Türkiye'ye böyle büyük eserler kazandıracağız.'' dedi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 17
  • abdulkadir 9 yıl önce Şikayet Et
    allahına kurban tayipbaba allah seni basımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • bahar 9 yıl önce Şikayet Et
    pkk hem türklerden.hem kürtlerden intikam almak için kuruldu.haşhaşilerin başı da çevirdiği dolaplarla aynı taktiği izledi.bu umarım size birşeyler ifade ediyodur
    Cevapla
  • Görkem Aslan 9 yıl önce Şikayet Et
    cumhurbaşkanımın bütün sözlerine katılıyorum. Allah yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • minber 9 yıl önce Şikayet Et
    birde fettullah gülen diyorki bize süleyman demirel referans oldu işte yahudi uşağı olduğunuzun bir ıspatı daha bu söz süleyman demirel kendisi dürüstmüki onun referansını gösteriyorsun süleyman demirelin bu ülkeye verdğiği zararı biz 28 şubat döneminde net gördük. kime hizmet ettiğini bilmeyen yok.
    Cevapla
  • Abdurrhahman 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah artik bu millete yuru dedi, Allah gayri kimse durduramaz. Batillar zail olmaya mahkumdur. Allah basimizdakilere yardimci olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle