Yıldız: Rusya'yla 2 kez daha görüşeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz konusunda Rusya’nın Gazprom şirketiyle 2 görüşme daha yapacaklarını söyledi.

Yıldız: Rusya'yla 2 kez daha görüşeceğiz
Yıldız: Rusya'yla 2 kez daha görüşeceğiz
GİRİŞ 12.12.2014 14:05 GÜNCELLEME 12.12.2014 16:23

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz konusunda Rusya’nın Gazprom şirketi yöneticileriyle görüşmelerin sürdüğünü, yılbaşına kadar 2 görüşme daha yapacaklarını söyledi.

"2 AYRI GÖRÜŞME DAHA OLACAK"

Kayseri'ye gelen Bakan Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyareti sonrası, önceki gün Ankara’ya gelen Gazprom Export Başkanı Elena Burmistrova ve Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev ile dogalgaz konusunda görüşme yaptıklarını söyledi. Bakan Yıldız, yılbaşına kadar Rus yetkililerle Türkiye veya Rusya’da iki görüşme daha yapabileceklerini belirtti. Taner Yıldız, "İkili görüşmeler yıl sonuna kadar 2 ayrı toplantıyla devam edecek. Gazprom şirketiyle dogalgaz ve boru hatlarıyla ilgili görüşmeler için Rusya’ya da gidebiliriz, onlar da buraya gelebilir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye genelinde akaryakıt fiyatlarında da düşüşe yol açtığını ve bunun pompalara yansıdığını sözlerine ekledi.