Bakan Işık: TANAP'la daha da güçlenecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev'le görüştü.

Bakan Işık: TANAP'la daha da güçlenecek
Bakan Işık: TANAP'la daha da güçlenecek
GİRİŞ 03.12.2014 17:31 GÜNCELLEME 03.12.2014 17:31

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövnak Abdullayev'le görüştü. Bakan Işık, "SOCAR, Türkiye-Azerbaycan arasında ekonomik alanda en önemli köprü. TANAP projesinin başlamasıyla bu ilişkimiz daha da güçlenecek" dedi.

SOCAR AYNI ZAMANDA TÜRK ŞİRKETİ

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) Bilim ve Teknoloji Bakanları Toplantısı'na katılmak için Bakü'de bulunan Işık ve beraberindeki heyet SOCAR Baş Ofisini ziyaret etti. Türkiye-Azerbaycan arasındaki enerji iş birliğinin, ortaklaşa gerçekleştirilen projelerin ve Azerbaycan'ın Türkiye'ye yatırımlarının müzakere edildiği görüşmede konuşan Işık, SOCAR'ın aynı zamanda bir Türk şirketi olduğunu söyledi.

"AZERBAYCAN'IN KALKINMASINA KATKI SUNMAK İSTİYORUZ"

Işık, SOCAR'ın 2018'de Türkiye'nin ikinci büyük sanayi şirketi olacağını vurgulayarak, iki ülke kardeşliğinin ortak yatırımlarla pekişmesinin hem Azerbaycan'ın hem de Türkiye'nin yararına olduğunu belirtti. Azerbaycan'da yaşanan ekonomik kalkınmadan ve endüstriyel gelişmeden memnuniyet duyduğunu anlatan Işık, Türkiye olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını, hatta yapmaya başladıklarını dile getirdi.

Işık, "Karşılıklı tecrübe paylaşımı ve güçlerin birleştirilmesiyle daha hızlı yol almanın gayreti içerisindeyiz. SOCAR, Türkiye-Azerbaycan arasında ekonomik alanda en önemli köprü. TANAP projesinin başlamasıyla bu ilişkimiz daha da güçlenecek" diye konuştu.