Bakanlıktan Akkuyu'ya onay çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Santrali'nin, ÇED raporunu onayladı.

Bakanlıktan Akkuyu'ya onay çıktı!
Bakanlıktan Akkuyu'ya onay çıktı!
GİRİŞ 01.12.2014 13:09 GÜNCELLEME 01.12.2014 13:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu onayladı.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, santral için hazırlanan ÇED raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayından geçti.

PUTİN'İN GELDİĞİ GÜN ONAY
     
Türkiye'nin ilk nükleer santrali için hazırlanan 3 bin sayfalık rapor, çevresel etki açısından bütün detayları içeriyor.

Rus sermayesi ile yapılacak santralin ÇED raporunun tam da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geleceği gün onaylanması dikkat çekti.

YORUMLAR 2
  • fakirmucit 9 yıl önce Şikayet Et
    Değerli Devlet Büyükleri, Eğer plütonyum elde etmek için bu santralleri yapmak istiyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey. Ama bilin ki nükleer bomba yapmaktan başka yollar da var (illa silah istiyorsanız) .. Eğer maksadınız enerji üretmek ise, Yerkabuğu içindeki depolanmış enerjiyi kullanıma açacak bir yol var. Her biri bir nükleer santral kadar enerji üretme kapasitesinde (250 MW) ve her biri bir şehrin hem elektrik hem ısıtma hemde soğutma ihtiyacını karşılayabilecek türden .. 5 km aralıklarla yapılabiliyorlar. 1 yıl gibi bir sürede hazırlanabiliyorlar. Dünyada hiç bir enerji türüne ihtiyacımız kalmayacak diyoruz .. Bizi kimse duymuyor ! Acep Enerji Bakanımız, Başbakan veya Cumhurbaşkanımız bu yazıyı görür mü ? Eleştirmek isteyenlere Not: CB, BB veya EB ye niye yollamadın derseniz .. yolladım ama etraflarındaki bürokrasi duvarı öyle kalın ki bir türlü ulaşamadık kendilerine hatta yaşadığım bölgeye yakın 2 ilin belediye başkanlarına gönderdim. Özel kalemlerini bile geçemedik :(
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    bizde dışarı çıkıp gelince değerli oluyor bazı şeyler kardeşim keşke dediklerini birileri duysa ...
    Cevapla