Borcu olanlar dikkat! Süresi uzatıldı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borç yapılandırma başvuru tarihinin uzatıldığını açıkladı.

Borcu olanlar dikkat! Süresi uzatıldı
Borcu olanlar dikkat! Süresi uzatıldı
GİRİŞ 29.11.2014 12:36 GÜNCELLEME 29.11.2014 14:28

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldığını belirterek, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını 31 Aralık'a kadar yapabileceğini bildirdi.

3,5 MİLYON KİŞİ BAŞVURDU

Yapılandırmadaki son rakamlara ilişkin de bilgi veren Şimşek, bugün itibariyle sadece vergi dairelerine yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğunu ve 33,4 milyar lira alacağın yapılandırıldığını söyledi.

33,4 MİLYARLIK PARA YAPILANDIRILDI

Batman'a hareketinden önce, kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun'un sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, "af niteliğinde" olmamasına rağmen, vatandaşların kanuna büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bakan Şimşek, bugün itibariyle sadece vergi dairelerine yaklaşık 3,5 milyon kişinin başvurduğunu ve kanun kapsamında 33,4 milyar liralık alacağın yapılandırıldığını ifade etti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL