2022 Dünya Şampiyonası’na Türkiye damga vuracak

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Futbol Şampiyonası’nda kullanılacak olan akıllı kart yazılımını Türkler yapacak.

2022 Dünya Şampiyonası’na Türkiye damga vuracak
2022 Dünya Şampiyonası’na Türkiye damga vuracak
GİRİŞ 29.11.2014 08:59 GÜNCELLEME 29.11.2014 08:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Katar ziyaretini tamamlayıp yurda dönen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni iş ortaklıkları ve yatırımların kapısını araladı. Bakan Elvan'ın Ankara'ya hareketinden önce, Telekom sistemine ilişkin 60 milyon dolarlık "çipli akıllı kart" işini, ihaleye çıkmadan Türk firma KARTEK'e verdiğini açıklayan Katar, evsahipliğini yapacağı 2022 Dünya Futbol Şampiyonası "akıllı kart yazılım" işini de, yine bir Türk firmasına vermeye hazırlanıyor. 

GELECEK VİZYONU ÇİZİLDİ

Bakan Elvan, Katar temasları çerçevesinde, Katar Başbakanı ve Ulaştırma Bakanı ile görüştü. Görüşmede, iki ülkenin karşılıklı yatırımları değerlendirilirken, ilişkilere gelecek vizyonu da çizildi. Bakan Elvan'ın, "Katar'daki devlet kuruluşları ile Türk özel sektör firmalarının bir araya gelerek ortak işbirliği yapması" yönündeki önerisi de olumlu karşılık buldu. Katar Ulaştırma Bakanı'nın Aralık ayında Türkiye'yi ziyaretinde bu konularda gerekli adımlar atılacak. Doha'daki görüşmede yapılan 60 milyon dolarlık jestle oluşan olumlu havanın ilerleyen sürece de yansımasını bekleniyor. 

HEDEF 400 MİLYON DOLAR 

Özellikle akıllı bilet, akıllı kart sistemleri başta olmak üzere Türk firmaların üstleneceği işlerle rakamının 300-400 milyon dolar seviyesine yükselmesi tahmin edililiyor. 

Kaynak: Emin Pazarcı - Akşam

YORUMLAR 7
  • celal 9 yıl önce Şikayet Et
    paralelciler ve kartel medyası bu habere çıldırır,türkiye ayağa kalktı beri kere inşallah bunu önünde kimse turamayacak
    Cevapla
  • behlüldane 9 yıl önce Şikayet Et
    nakörler görmüyör,işte ülkenizin geldiği nokta,kalpleri var hissetmezler,gözleri var duymazlar, kulakları var ama duymazlar..
    Cevapla
  • ihsan kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu arada KARTEK paralelcilerin şirketi. Cemaate yaptığı yardımlarla sürekli öğünen bir şirket. İnşallah bu projelerden kazandıklarını hayırlı işler için kullanıyorlardır.
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    kartek süper gidiyor. vizyonlarını seviyorum. google'a, dünya kupasına teknoloji sat. bravo.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Katar EYALETİMİZ olmak için dünden razı !Türkiye'deki birçok bankanın arkasına yakında Katarlılar geçecek! Recep Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması beklendi! Büyük para gelecek! . Daha bu ne ki Türk askeri KATARDA çok stratejik bölgeye yerleşecek! İngilizler bunu duydu, çıldırmış durumda! Ayrıca önemli askeri anlaşmalar imzalanacak! Türkiye 21 uçak taşıyabilen uçak gemisi için start vermişti! Şimdi iki adet daha istiyor! Anlayacağın Körfez'den Akdeniz'e kadar olan bölgeyi biz kontrol edeceğiz !
    Cevapla
  • 38koc 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben etrafımdakileri söylüyorum. Musul vilayeti, Katarın İlhakı yakın diye millet hadi ordan diyor. İnşallah çok yakında bu gerçekleşecek.
    Cevapla
  • harun yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    eyaletmiş; adamlar seni parasıyla döver be, sen kimsin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle