EPDK'dan akaryakıt fiyatlarına sıkı takip

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu akaryakıt fiyatlarını sıkı takibe aldı.

EPDK'dan akaryakıt fiyatlarına sıkı takip
EPDK'dan akaryakıt fiyatlarına sıkı takip
GİRİŞ 28.11.2014 12:04 GÜNCELLEME 28.11.2014 12:04

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarındaki oluşumu hassasiyetle takip ettiklerini belirterek, "Bazı dağıtım şirketlerinin fiyat indirimine gitmelerini yeterli olmamakla beraber olumlu buluyoruz. Ayrıca bu süreçte mevcut olumlu konjonktüre rafinerinin de katkıda bulunmasını bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, dünya petrol fiyatları ve Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına yönelik AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Akaryakıt sektöründeki fiyat yapılandırılmasına ilişkin yeni metodolojinin yürürlüğe girdiğini, bu çerçevede piyasadaki fiyat oluşumunu hassasiyetle takip ettiklerini belirten Yılmaz, "Bazı dağıtım şirketlerinin fiyat indirimine gitmelerini yeterli olmamakla beraber olumlu buluyoruz. Ayrıca bu süreçte mevcut olumlu konjonktüre rafinerinin de katkıda bulunmasını bekliyoruz. Kurum olarak bizim de tüketicilerden beklentimiz, akaryakıt alırken fiyat indirimi yapan dağıtım şirketlerini tercih etmeleridir" diye konuştu.

Akaryakıt satışlarında tüketicinin bilinen markaları tercih ettiğine dikkati çeken Yılmaz, ucuz akaryakıtın kalitesiz olacağı anlamına gelmediğini anlattı. Kendisinin yıllardır akaryakıtı en ucuz satan lisanslı bayiden aldığını ifade eden Yılmaz, "Şu ana kadar aldığım akaryakıt nedeniyle aracımda en ufak bir sorun yaşamadım, akaryakıt alırken tercihimi marka değil ürünün fiyatı belirlemektedir" şeklinde konuştu.

Yılmaz, Türkiye'de lisanlı bayilerde satılan akaryakıtın Avrupa Birliği standardında olduğunu, tüketicilerin akaryakıtı alırken gönül rahatlığıyla tercihini düşük fiyat yönünde kullanabileceğini söyledi.

İlgili kurumların bayilerde kaçak ve standart dışı akaryakıt satışına yönelik çok sık denetimler yaptığını belirten Yılmaz, bu sayede kaçak ve standart dışı akaryakıt satışının büyük ölçüde önüne geçildiğini kaydetti.