İçiniz rahat olsun, Bakan müjdeyi verdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2015 yılında yeni vergiler getirmeyi düşünmediklerini söyledi.

İçiniz rahat olsun, Bakan müjdeyi verdi
İçiniz rahat olsun, Bakan müjdeyi verdi
GİRİŞ 21.11.2014 12:36 GÜNCELLEME 21.11.2014 15:57
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Önümüzdeki seneye ilişkin maktu vergiler var, enflasyon kadar artırılmazsa gelirlerimizin düşeceği alanlar var. Onun dışında vergi oranlarında artış görmüyoruz. Yeni bir vergi getirmeyi öngörmüyoruz" dedi.

Göreve geldiği günden bu yana ülkede birçok zorlukların yaşandığını hatırlatan Şimşek, genel seçimlerden sonra çalkantıların sınırlı olacağı bir 4 yıl olduğunu ve bu süreçte çok kapsamlı reform programının güçlü şekilde uygulanacağını ifade etti.

Bakan Şimşek, "yeni yılda zam olacak mı?" sorusunu da "Önümüzdeki seneye ilişkin maktu vergiler var, enflasyon kadar artırılmazsa gelirlerimizin düşeceği alanlar var. Onun dışında vergi oranlarında artış görmüyoruz. Yeni bir vergi getirmeyi öngörmüyoruz" yanıtını verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • realist 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan ; Hükumet olarak bir çok kesime zam müjdeleri veriyorsunuz . Asgari ücretli için ne zaman iyi seviyede bir zam yapmayı ve seviyesini yükseltmeyi düşünüyorsunuz ? Bu memlekette 900 tl ile aile geçindirme savaşı verenlerde var unutmayın !!!
    Cevapla
  • Arif 9 yıl önce Şikayet Et
    Her yılbaşından sonra otomatik yapılan %10 luk zamları hükümet artık yapmamalı alınan vergiler zaten çok yüksek bir de her yıl yapılan otomatik % 10 artış milletin belini büküyor. Millet sigorta primlerini dahi yatıramaz hale geldi yazıktır.
    Cevapla
  • kendimi enayi gibi hisettim şimdi.. 9 yıl önce Şikayet Et
    yılbaşından itibaren otomatik zamlar var zaten...utanmadan bir de siz ekleseydiniz. zam yapmayacakmış...bunun lafını etmek bile yanlış... ( yanlış kelimesi zoraki oralarak yazılmıştır..)
    Cevapla
  • sinan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sağ ol büyük incelik !!! zengini dahada zengişleştirip fakiri dahada fakirleştirin bakalım... yarın bi savaş çıkarsa o zenginler koruyacak sizi...
    Cevapla
  • BORÇ ALTINDA YÜZENLER 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten alıyorsunuz ne kaldıki sayın bakan ev vergisi çevre temizlik vergisi motorlu taşıtlar vergisi arac vergisi arsa verrgisi maaşlardan yüzde yirmiyedi alıyorsunuz daha ssk primi alıyorsunuz daha ne alacaksınız sayın bakan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle