Bakan isyan eden işverenlere resti çekti!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik resti çekti: ''İsyan eden varsa başka sektöre geçsin"

Bakan isyan eden işverenlere resti çekti!
Bakan isyan eden işverenlere resti çekti!
GİRİŞ 14.11.2014 16:20 GÜNCELLEME 14.11.2014 16:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yeni iş güvenliği paketiyle ilgili "Yeni önlemler maliyetleri artırır diye isyan eden varsa başka sektöre geçsin" dedi.

Bakan Çelik'in konuyla ilgili açıklamaları şöyle;

İŞİNE GELMİYORSA BAŞKA SEKTÖRE GEÇ

Hayat sigortası konusunda maliyet durumu ve oluşturulacağı tablo şu anda değerlendiriliyor. Özellikle kaza risklerini karşılaması açısından, kademeli olarak buna geçilmesinin önemli olduğu inancı içerisindeyiz. Bundan dolayı böyle bir kademeli geçiş olacak. İlk önce beş ilde, iki ilde bunun uygulamalarını görüp daha sonra bunun yaygınlaştırılması şeklinde bir durum.

İşverenler burada ürettikleri bir şey var, ürettikleri şeyin maliyeti var. Yansımalar ya o maliyete yansıyacak ya da teşvikler yapılacak veya sözleşme varsa o sözleşmedeki sorumluluk devlet, kamu ya da ilgili kurumlar tarafından yerine getirilecek. Bunlar masa başından çözülecek halledilecek işler, isyanı gerektirmez ki. Siz kendinizi TBMM'nin yerine koyamazsınız ki. Eğer onu sürdüremiyorsanız, işinize gelmiyorsa bırakırsınız başka sektöre geçersiniz.

"Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın Soma'dan sonra istifamı sundum, yine Başbakanla paylaşacağım" sözlerini de değerlendiren Çelik şöyle konuştu;

İSTİFA MESELESİ TALİ BİR MESELE

Sayın Bakanın takdiri. Zaten bu konularla ilgili hiçbir Bakan arkadaşımızın, bizim hükümette, Bakanlık koltuğunda kalma gibi bir ısrarı söz konusu değil. Fakat burada sorunun nerden kaynaklandığını görmemiz gerekiyor. Sorunun kaynağı, sorumsuz işletmecilik anlayışı. Bu anlayış devam ettikçe, bu farkındalık olmadığı sürece bakan meselesi çok tali mesele.

YORUMLAR 6
  • mustafa 51 9 yıl önce Şikayet Et
    bu adam görevini yapamıyor hala utanmadan hala o koltukda oturuyor oturur tabi nasıl olsa her şey beleş ne istifa ediyor nede görevinden alınıyor sen tüsiadın başına geç o koltuklar sorumluluk isteyen vebal sorumluluğu var demekki hepsi bunun gibi bu millet bunlara oy veriyor o oyu kimseye verme daha iyi
    Cevapla
  • ali aktürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorumsuz işletmecilik meselesi mi ? O halde yine sen sorumlusun ! Bakanlık denetlemeyi adam akıllı yapsa sorumsuz işletmeci olmaz! Aslında stifa etsen hiç de fena olmaz. Taner Yıldız'ın istifa etmesi gerekmez !
    Cevapla
  • recep 9 yıl önce Şikayet Et
    ali bey e katılıyorum
    Cevapla
  • mehmet güvenç 9 yıl önce Şikayet Et
    Sorunun kaynağını sadece işletmeciye yıkmak en kolayı sayın bakanım. İcracı bir bakan olarak sizde,işçilerimize gerekli donanımı veremeyen eğitim sistemimizde,işini kadercilik ve sorumsuzlukla yapan işçimizde artık kendini sorgulamalı.
    Cevapla
  • tam bir ralancı bu bakan 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında senin istifa etmen gerekiyor işin doğru yapmayan sensin
    Cevapla
  • allah allah 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun bakanım size taşeron sizi hiç sevmedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle