İşte Suriyelilerin alacağı asgari ücret!

Suriyeli sığınmacıların maaşı asgari ücretten yani brütte 1.133, nette ise 891 liranın altında olamayacak.

İşte Suriyelilerin alacağı asgari ücret!
İşte Suriyelilerin alacağı asgari ücret!
GİRİŞ 13.11.2014 09:13 GÜNCELLEME 13.11.2014 09:20
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Suriyeli sığınmacılarla ilgili olarak “Yerli işgücünü tahrip etmeden açık iş pozisyonlarına yerleştirilebilecekler, verilecek ücret için asgari ücret bandını koruyacağız” dedi.

Bakan Çelik, çalışmanın 5-10 günlük bir sürede hazır olacağını, önümüzdeki Bakanlar Kurulu’na ya da sonraki haftaya yetişebileceğini de açıkladı. Bakanın açıklamalarına göre kayıtlı olarak çalışma hayatına dahil olan Suriyelilerin maaşı asgari ücretten yani brütte 1.133, nette ise 891 liranın altında olamayacak.

YORUMLAR 33
  • Recep 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de işsizlik var diyen yurdum insanı! Aslında bakın etrafa sorun esnafa, girişimciye... Bakın onlar ne diyecekler biliyor musun? Çalışacak eleman bulamıyoruz. Allah tan süriyeliler var da çalıştırıyoruz... Şimdi diyeceksiniz oranlar niye hala %9 larda? Cevabı hazır herkes işçilerine sigorta yaptırmıyor!. Sıkıntı tam da burda! Tüm işverenler sigortasız işçi çalıştırmazsa asıl oranın %1 lerde bile olmayacağını herkes görecektir. Bundan dolayı hükümetin aslında SGK primlerinin aşağıya indirmesi ve sigorta yapmayan işverenlere ciddi miktarlarda ceza kesmesi gerekmektedir.
    Cevapla
  • Gazeteci Yazar Hüseyin Ataoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Gaziantep'te 600 TL'nin Altında Kiralık ev yok... Bütün Mültecilerin % 80'i Gaziantep'te... İş Gücü var Yok değil fakat halk yüksek kiralar yüzünden bitti... Gençlerle anket yapıyoruz... Asgari ücretle evlenemem diyor... Yani Yeni Nesil Temiz Nesil Olmayacak... YASAK BİR İLİŞKİ TOPLUMU OLUP ÇIKIVERECEĞİZ...
    Cevapla
  • milletin ferdine hitaben 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın milletin ferdi kullanıcısı sen inanıyormusun 947 tl asgari ücretli çalışana alternatif 891 tl asgari ücret çıktığında kendi vatandaşlarımızın iş durumu dahada iyi olacak sen olsa kimi çalıştırırsın Allah tabikide rızkı veren o ama rızk öyle beklemekle armut piş ağzıma düşle olmuyor bence önce iş verenlerin çaldıkları vergilerin kul hakkı hesabını yap rızık öyle kendiliğinden gelmez çalışcaksın terleyeceksin bugün işveren 1 tl'nin bile hesabını yapıyor nereden kıssam nasıl daha fazla çalıştırsam evet ücretsiz kurslar var onunla gelişebiliyor değilmi :) denemesi bedava değilmi tavsiyem bir dene :)
    Cevapla
  • yazık oluyor 9 yıl önce Şikayet Et
    bu millete yapılan çok büyük bir ayıp ve saygısızlık yazıklar olsun velevki varsayalım suriyeli vatandaşlar bu paraya çalışacak 891 tl yahu bu vatandaşlar gelir gelmez 891 tl bizim vatandaşlarımız yıllardır daha 2015 sonuna kadar olacak net 947 tl. ayıp yahu ayıp yine patrona kıyak helal olsun patroncu bir hareket saygılar sayın devlet büyüklerim.
    Cevapla
  • yazık 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık sana ne guzel ensar örnegi sergiliyorsunuz maaşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle