İş kazalarına hapis cezası geliyor!

Bakan Faruk Çelik inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve yarın açıklananağını söyledi.

İş kazalarına hapis cezası geliyor!
İş kazalarına hapis cezası geliyor!
GİRİŞ 11.11.2014 14:11 GÜNCELLEME 12.11.2014 08:03
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın 2015 bütçesi üzerinde sunum yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önce Soma'da, ardından Ermenek'te yaşanan maden kazalarına değinerek, inşaat sektöründeki iş kazalarına da dikkat çekerek, özellikle inşaat ve maden işyerlerinde mevzuat değişikliklerine ilişkin çalışmaların tamamlandığını ve yarın açıklananağını söyledi.
 
Yetkililer, değişiklikle, kaza sicili temiz işyerlerine prim indirimi yapılması gibi teşvik uygulamalarının yanı sıra, iş kazalarında sorumluların yaptırımlarının ağırlaştırılacağını, bir kısım idari para cezalarının ağırlaştırlacağını, bazı idari para cezası gerektiren ihmal koşulların hapis cezasına çevrileceğini ve ölüm hali olmasa bile bazı kaza durumlarının cezasının hapis cezası olacağını belirtiyor.

YORUMLAR 21
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Olan yine vatandaşa olacak anlaşılan. İşvereni hapise nasıl atacaksın? Hangi yasaya göre? Çözüm basit taşeronu bitir, denetçileri işverenden bağımsız yap. Bak bakalım ondan sonra bir tane bile iş kazası oluyor mu? Bu arada Tuzla Tersanesi vardı bir arada? Ne oldu oradaki suçluların cezası?
    Cevapla
  • Murat Diniz 9 yıl önce Şikayet Et
    İşgüvenliği uzmanı işverenin maaşlı elemanı öncelikle uzmanların maaşları devlet tarafından havuzdan ödenmeli. Uzman kaza olmayan her yıl için prim alınmalı. Kaza durumunda ise işyeri sahibiyle birlikte eşit sorumlulukta yargılanmalı ihmali varsa meslekten atılmalı ve en az 5 sene yatırılmalı. Ceza olmadan bu iş olmaz alman ingiliz bir hata yapınca hayatını kaydırıyorlar. Hatalı vida sıkan mühendise bir daha simit bile sattırmıyorlar. Müfettişler zaten çook azı hariç rüşvetle çalışıyor. Ceza Ceza Ceza
    Cevapla
  • abbas 9 yıl önce Şikayet Et
    işverenler fabrikalarını kapatmaya başlayınca ne yapacaksınız.
    Cevapla
  • Bağımsız olmayan İş güvenliği uzmanı 9 yıl önce Şikayet Et
    İş güvenliği uzmanları ücretlerini işverenden aldıkları sürece cüzdanları ile vicdanları arasında kalacaktır
    Cevapla
  • kargalargüler 9 yıl önce Şikayet Et
    FARUK ÇELİK'E VERDİĞİM NOT TAŞERON İŞÇİLER VE BU MADENCİLERDEN DOLAYI KOCAMAN BİR 0(SIFIR) OTUR YERİNE!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle