"Torba yasa" için mesaiye kalana fazla ücret

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verildi.

"Torba yasa" için mesaiye kalana fazla ücret
"Torba yasa" için mesaiye kalana fazla ücret
GİRİŞ 07.11.2014 09:09 GÜNCELLEME 07.11.2014 09:13
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasını da içeren ve kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen kanun kapsamında fazla çalışmasına ihtiyaç duyulan Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine karar verdi.

Konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun kapsamında yapılacak işlerde fazla çalışmasına ihtiyaç duyulan GİB Tahsilat ve İhtilaflı İşler, Uygulama ve Veri Yönetimi, Gelir Yönetimi ve Mükellef Hizmetleri daire başkanlıklarında görev yapan personel ile taşra teşkilatında vergi dairesi başkanlıklarına bağlı tahsil daireleri ve vergi dairesi başkanlığı bulunmayan illerde GİB'e bağlı tahsil dairelerinde görev yapan personele, SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünde görev yapan personel ile taşra teşkilatında görev yapan personele fazla çalışma ücreti ödenecek.

Söz konusu ücret, mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan personele ödenecek. Personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre, ayda 50 saati geçemeyecek.

5 KATI FAZLA ÖDENECEK

Fazla çalışmanın her bir saati için 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) cetvelinde 1,54 lira olarak belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin 5 katı esas alınacak.

1 Ekim 2014 tarihinden geçerli olmak üzere bugün yürürlüğe giren kararın hükümleri, 1 Ekim 2014 ile 31 Aralık 2014 arasında uygulanacak.

YORUMLAR 15
  • gib li 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar saati 7,70 tl çalışmak isteyen varsa buyursun boş boş konuşmayın
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    diğer kurumdaki memurlara .......
    Cevapla
  • adil doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    sgk sistem problemi:::hastaneler bankalar az çok 1 sisteme sahip oldu..ssk bu hafta ayrı işlerimiz için babam ve ben ayrı günlerde gittik..deli tavuk gibi insanı o odadan öbürüne kattan öbür kata gönderiyorlar.2 saat boyunca girdiğim odalarda işini tamamlayabilmiş hiç kimse görmedim..problem kim ne problemi olduğunu net bilmiyor.bence en iyi personellerini kapıya danışmaya koyup insanların net neye ihtiyacı olduğunu anlayıp sonra üst katlardaki doğru birime göndermeliler..bu arada en çokda ssk memurları yoruluyor..gerçekten boş duran görmedim ama sistemsizlikten problemleri çözemiyorlar kilitleniyorlar iş üretemiyorlar
    Cevapla
  • İsimsiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Askere yine hiçbirşey yok !
    Cevapla
  • Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    itfaiye personeli ayda 240 saat çalışıyor haftasonu tatili yok bayram tatili yok üstelik resmi tatillerde bayramlarda çalıştığımız zaman hiçbir ek mesai almıyoruz. İşin en Garip ve trajikomik tarafı BAŞBAKANIMA SÖYLÜYORUM kesin haberi yoktur çünkü İtfaiyecinin iş riski tutarı 4 lira 88 kuruş. Buna inanabiliyor musunuz hayatınızı tehlikeye atmanızın bedeli 4 LİRA 88 KURUŞ. Ayıptır yazıktır günahtır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle