Bakan Eroğlu '1001 Gölet' için hazırlanıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaklaşık 3 yıl önce başladıkları 1001 günde 1001 göletin açılışı için gün saydıklarını söyledi.

Bakan Eroğlu '1001 Gölet' için hazırlanıyor
Bakan Eroğlu '1001 Gölet' için hazırlanıyor
GİRİŞ 06.11.2014 20:27 GÜNCELLEME 06.11.2014 20:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Çankırı'da Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi salonunda toplu açılış ve temel atma törenine Orman ve su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakan Yardımcısı Nurettin Akman ve bakanlık bürokratları ile birlikte katıldı. Bakan Eroğlu, eski Türkiye'de baraj ve gölet işlerinin ağır aksak gittiğini belirtip, "Eskiden 32 metrelik bir göleti, barajı tam 22 yılda bitirmişler. Geçmiş, eski Türkiye'de. Kaça bitirmişler; 45 milyona. Şimdi biz bunun daha büyüğünü 18 ayda bitireceğiz koca barajı, ve bununda maliyeti, çok daha düşük, 6 buçuk milyona bitiriyoruz. Nereden nereye. 45 milyon nerede 6 buçuk milyon nerede. İşte farkımız bu işte, yeni Türkiye bu" dedi. 

3 yıl önce 1001 günde 1001 gölet projesini ortaya attıklarında inanılması zor bir iddia olarak görüldüğünü belirten Bakan Eroğlu, "Şu ana kadar 1763 tane dev tesisi açarak, büyük tesisleri aziz milletimizin hizmetine sunduk. Misal 268 tanesi dev baraj, şimdi sıkı durun 1001 tane barajın açılışını tamamlayacağız. Çünkü biz dedik ki Türkiye'de artık kırsal kalkınma için su varsa tarım vardır, su varsa hayat vardır. Dolayısıyla Türkiye'de ne kadar gölet varsa bunu yapalım diye büyük bir seferberlik başlattık. Adına da gölsu dedik. Gölet ve sulama tesisleri. İçinde baraj da var. Burada olduğu gibi" ifadelerini kullandı. 

Bakan Eroğlu, Bakanlık tarafından devam eden 1001 gölet projesinin tamamlanacağını belirterek, bu projeye yabancı ülkelerin bile şaşırdığını söyledi. Bakan Eroğlu şöyle devam etti: "Dedik ki evet 60 yılda 450 tane baraj yapılmış. Biz bin günde bir tanesi de Kıbrıs da olmak üzere 1001 gölet ve sulamasını bitireceğiz diye söz verdik. Hakikaten Allahın izniyle bu sene sonunda tamam 3 yıl doluyor ve neticede bunu tamamlamanın heyecanını yaşıyoruz. Hatta sevinesiniz diye söylüyorum. Bunu merak eden, İspanya'dan Hindistan'dan muhattap bakanlar geldi, inanamamışlar. Kendilerine gösterdiğimiz zaman dediler ki, hayret ettiler. Ya biz dediler biz bin günde en fazla 10-20 tane gölet yapabiliriz. Siz bunu nasıl yapıyorsunuz diye sordular. Ama şevk olunca, aşk olunca, millete hizmet aşkı olunca her şey yapılıyor. Ben buna inanıyorum." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Mustafa Çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    Veysel Eroğlu'ndan Allah razı olsun. Gerçek bir hizmet adamı. Kabine içerisindeki en başarılı bakanlardan birisi. Allah için seviyorum kendisini.
    Cevapla
  • üzülmez 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah(c.c) şevkinizi aşkınızı daim etsin,millete hizmet aşkınız hiç bitmesin.Mevla yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla