Palamut fiyatları daha da yükselecek

Önümüzdeki günlerde palamut azalacağı için fiyatların yükseleceğini tahmin ediliyor.

Palamut fiyatları daha da yükselecek
Palamut fiyatları daha da yükselecek
GİRİŞ 31.10.2014 15:29 GÜNCELLEME 31.10.2014 15:29

Batı Karadeniz'in önemli balıkçı limanlarından Akçakoca'da palamut balığındaki fiyat yükselişinin sürmesi bekleniyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada 2 liradan satılan palamudun gramajı düşük olduğu için bu fiyattan satıldığını fakat standartlara uygun balığın fiyatının 12 ila 15 lira olduğunu söyledi.

Son dönemlerde olumsuz hava koşullarının sektörü etkilediğini ve fiyatların ani çıkışa geçtiğini anlatan Karakaş, "İnce palamut diye tabir edilen ve sadece olta balıkçılığıyla avlanan palamudun gramajı 200 gramdır. Büyük balıkçıların avladığı palamut ise 800 gramdan aşağı olmamaktadır. Bu da aynı balık türünde iki ayrı fiyat oluşmasına neden oluyor" dedi.

Hava koşullarına bağlı bir sektör olduklarını anlatan Karakaş, bölgede palamut balığının azaldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Sezon, balıkçılarımızın beklentilerini kısmen karşıladı. Denizdeki duruma göre balığa açılıyoruz. Ne kadar avlanırsak bu tezgaha fiyat düşüşü olarak yansıyor. İlerki günlerde palamut azalacağı için fiyatların yükseleceğini tahmin ediyoruz. Diğer balıklarda avlanma çok olduğu için fiyatlarında bir düşüş var."

KAYNAK: AA