Türkiye İspanya'yı tahtından edebilir

Alman turistlerin öncelikli tercihinde Türkiye, İspanya'yı geride bırakabilir.

Türkiye İspanya'yı tahtından edebilir
Türkiye İspanya'yı tahtından edebilir
GİRİŞ 30.10.2014 13:27 GÜNCELLEME 30.10.2014 13:27

Almanya merkezli dünyanın önde gelen tur operatörü Thomas Cook'un Yönetim Kurulu Başkanı Michael Tenzer, Alman turistlerin öncelikli tercihinde ilk sırada İspanya, ardından ise Türkiye'nin geldiğini belirterek, "Türkiye, İspanya'ya nazaran tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çıkararak daha cazip hale gelebilir" dedi.

Türkiye'ye en çok turist getiren turizm firmalar arasında yer alan Thomas Cook'un 2015 kataloğunun tanıtımı, yurt dışından davet edilen 70 gazetecinin katılımıyla Kuşadası'ndaki bir otelde gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan firma Yönetim Kurulu Başkanı Tenzer, firmaları açısından Türkiye'nin İspanya'dan sonra ikinci önemli destinasyon olduğunu, bu nedenle toplantıyı Kuşadası'nda gerçekleştirdiğini belirtti.

Türkiye'ye gelen turistlerin bir dönem ağırlıklı olarak güneydeki kıyı bölgelerinin tercih edildiğini, fakat son dönemlerde tesisleşmedeki artış ve kültürel hazinelerin tanınırlığının artmasıyla ziyaret imkanlarının daha geniş bir alana yayıldığını ifade eden Tenzer, bu alternatifleri ortaya koyarak Alman müşterileri tekrar tekrar Türkiye'ye çekme hedefinde olduklarını söyledi.

Alman turistlerin dünya genelinde ilk sırada İspanya, ardından ise Türkiye'yi tercih ettiğini ifade eden Tenzer "Bugün Türkiye İspanya, Yunanistan ve Mısır ile büyük bir rekabet içinde. Türkiye, İspanya'ya nazaran tarihi ve kültürel özelliklerini ön plana çıkararak daha cazip hale gelebilir. Türkiye ön plana çıkmak istiyorsa, imajını daha yükseklere taşımak için gerekli yatırımları yapıp, özelliklerini ve avantajlarını ön plana çıkararak misafir memnuniyetini arttırmalıdır" dedi.

KAYNAK: AA