Altında 4 taksite 'yetmez ama evet'

Altın satışında 4 taksit imkanı getiren düzenlemeyi kuyumcular olumlu buldu

Altında 4 taksite 'yetmez ama evet'
Altında 4 taksite 'yetmez ama evet'
GİRİŞ 22.10.2014 13:28 GÜNCELLEME 22.10.2014 13:28

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK), kuyumla ilgili harcamalarda kredi kartına taksit yapılamayacağına ilişkin yönelik mevzuat hükmünü kaldırması sektörde sevinçle karşılandı.

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yönetmeliğin 1 Şubat sonrasında durgunluk yaşayan kuyumculuk sektörüne canlılık getireceğini ifade etti.

Esnaf ve tüketicinin önceki yönetmelik nedeniyle yaşadığı sıkıntıları BDDK ve hükümet yetkilileriyle birçok kez görüştüklerini belirten Çavuşculu, şöyle konuştu:

"Taksitli satışların kaldırılması nedeniyle satışlarımızda yaklaşık yüzde 40 azalma olmuştu. Yakın zamanda taksitle altın alımında bir değişiklik yapılmasını bekliyorduk. Diğer sektörlerde olduğu gibi kuyumda da 9 taksit olsun istemiştik ama bu karar da rahat ticaret yapmamıza katkı sağlayacak. Sadece esnaf değil, tüketici de memnun olacak. Kararda emeği geçenlere, BDDK'ya, hükümetimize teşekkür ediyor, 'yetmez ama evet' diyoruz."

Söz konusu kararın diğer sektörlerde de domino etkisi yapacağını anlatan Çavuşculu, iç tüketimin artmasıyla ekonominin de canlılık kazanacağını dile getirdi.

Çavuşculu, kendilerini kuyumcu gibi tanıtan bazı işletmelerin, itibarlı kuyumcuları zor duruma düşürdüğüne dikkati çekerek, durumun Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve BDDK tarafından engellenmesini istediklerini söyledi.