Ekonomik kriz için kaos eylem planı!

Son provokasyonların hedefinde Türk ekonomisinin istikrarı var…

Ekonomik kriz için kaos eylem planı!
Ekonomik kriz için kaos eylem planı!
GİRİŞ 16.10.2014 09:32 GÜNCELLEME 16.10.2014 15:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sosyal medyadaki paralel yapıya yakın hesaplarca yapılan kriz tellallığı “Türkiye halkına karşı bir ekonomik darbe kalkışması” şüphelerini artırıyor.

Kobani bahane edilerek başlatılan provokasyonlarda Türkiye genelinde pek çok bankanın ATM’si, kuyumcu kasaları, döviz büroları ve marketler yağmalandı. Provokasyonlar nedeniyle bölgede yapılması planlanan fuar ve organizasyonlar iptal edildi. 

KRİZ TELLALLARI İŞBAŞINDA

Yaşananlar çözüm süreciyle ekonomisi iyiye giden Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi üzerinde bir ekonomik kaos planı oluşturulmaya çalışıldığı düşüncesine yol açtı. Bölgede faaliyet gösteren ve ismini vermek istemeyen bir kuyumcu, “Kasalarımızı patlattılar, döviz büroları da yağmalandı. Aynı kuyumcu, “Kentlerde para akışının önü kesilmek isteniyor” diyerek gösterilerin daha derin bir amaca hizmet ettiğinden şüphelendiklerini söyledi. Bu arada oluşturulmaya çalışılan ortam, sadece Doğu ve Güneydoğu illeriyle sınırlı değil… Paralel yapıya yakın isimlerin twitter hesaplarından “Memleket yanıyor, ekonomi batıyor” söylemleri de “Kriz tellallığı yapılıyor. Türkiye halkına karşı bir ekonomik darbe kalkışmasıyla karşı karşıyayız” yorumlarını artırıyor... 

HAZMEDEMEYENLERİN ESERİ 

Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir “İş yağma ve talana dönüştürüldü. Gösteri yapanlar arasında dış güçlerden olduğu tespit edilen insanlar yakalandı. Umarız bu süreç çözüm sürecini baltalamaz, emekler boşa gitmez” dedi.

50 MİLYON HARABEYE DÖNDÜ!

Provokasyonun illere olan ekonomik faturası şöyle: 

GAZİANTEP: Büyükşehir Belediyesi ile Kamerun Toofola Spor Akademisi’nin ortaklaşa yaptırdığı 50 milyon liralık spor kompleksi harabeye çevrildi. 

SİİRT: Av malzemesi satan bir işyeri yağmalandıktan sonra ateşe verildi. Hürriyet İlköğretimokulu, Milli Egemenlik Lisesi, Erkek Yetiştirme Yurdu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu molotoflu saldırıya uğradı. 

MUŞ: Bünyesinde 190 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, sergi salonu, atölyeler ile idari ve teknik mekanlar olan Varto Kültür Merkezi yakıldı.

Emekler gitmesin

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul: “Bir esnafımızın içinde 1 kilo altın olan çelik kasasını götürdüler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge'sinin yıllardır yatırımcı açısından kötü bir imajı vardı. Bunu yıkmaya başlamıştık. 3-5 yıldır toparlamaya çalıştığımız imajımız 10 günde bitti.”

Müze eserleri yağmalandı

DİYARBAKIR: Diyarbakır Ziya Gökalp Müzesi'ne yapılan saldırı sonucu müze binası tamamen tahrip edildi. Müze envanterinde bulunan yaklaşık 20 eser çalındı, çok sayıda kitap yandı. 

BATMAN: Turgut Özal Bulvarı’ndaki banka şubelerinin ATM cihazları yakıldı. Özel bir bankaya ATM’de 350 bin TL yandı. Başka bir özel bankaya ait çek senet kasası kayboldu. Bütün bankaların ATM ve bankalardaki toplam 3 milyon lira yandı ya da kayboldu 

VAN: PTT'ye ait kargo binası tahrip edildi, üst katı molotofla yakıldı. Bitişiğindeki alışveriş merkezine ait 3 kamyonet kül oldu. Türk Kızılayı Kan Bağış Merkezi'nin 2 minibüsü ve onlarca özel araç yakıldı. Saldırıya uğrayan alışveriş merkezleri ise sabah saatlerinde de yağmacıların hedefi oldu. Alışveriş merkezlerindeki reyonları yağmalandı. 

İtfaiye araçlarını yaktılar 

İSTANBUL: Esenyurt, Bağcılar, Arnavutköy, Sultangazi ve Zeytinburnu ilçelerinde yüzlerce mağaza, banka, market ve ev yağmalandı. Araçlar yakıldı. ATM'ler süpermarketler ve dükkânlar molotof bombalarıyla yakılıp içindeki ürünler yağmalandı. 

MARDİN: Nusaybin'de bir banka şubesi soygun amacıyla saldırıya uğradı. Bankalar, marketler yağmalandı. 

HAKKARİ: Üniversite Rektörlük Binası, okullar ve bazı devlet kurumları ateşe verilip tahrip edildi. Rektörlüğün garajındaki 2 midibüs, 1 iş makinesi ve 3 otomobili de ateşe verildi. 

AĞRI: Patnos'taki 3 katlı belediye binası molotof kokteylleriyle yakıldı. Belediye’nin makine parkında bulunan itfaiye aracı, kamyon, traktör, iş makinesi, minibüs gibi taşıtlar ilçe merkezine götürülerek yakıldı.  ATM’ler söküldü.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 3
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Vandala Taraf gazetesi manşetinden geçtiğimiz dönemde yabancı yatırım seviyesinin düşmesini memleketteki hukuki belirsizliğe(!) bağlamış bugün. Taraf’ın bu insanın aklıyla mantığıyla alay eden manşetine inanacak kadar saf insan olabilir mi acaba? Tüm ekonomik göstergeler olumluyken Gezi olayları oldu. Arkasından 17-25 Aralık yargı darbesi yapılmaya çalışıldı. Ekonomi ve bu arada yabancı sermaye darbe aldıysa işte bu Taraf’ın da desteklediği Türkiye’nin gerilemesini isteyenlerin oluşturmaya çalıştığı ortam yüzünden olmuştur. Bunlar Ülke batarsa batsın yeter ki Hükümet gitsin derdindeler. Son olayların geçmişteki yabancı sermayeye etkisi henüz yok ama bundan sonra devlet gerekli güvenlik tedbirlerini almazsa o da olur. Bu hainler devletin güvenlik tedbiri almasını da eleştiriyorlar, açıkça teröristin yanındalar. Güvenlik olmayan yerde yatırım olmaz. Değil yabancı veya yerli sermaye, bölge insanı bile işyerinin yakılıp yıkılacağı, yağmalanacağı bölgede yatırım yapmak istemez.
    Cevapla
  • seyyah 9 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ne özgürlükçü ne demokrat ne medeni hak arayışı. Kan ve kaostan beslenen örgüttende ancak böyle bir hak arayışı beklenirdi. Peh peh peh...
    Cevapla
  • insaf 9 yıl önce Şikayet Et
    insaf insaf insaf...
    Cevapla