İşte memura yapılacak zam oranı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Şimşek, 2015 yılında memura yapılacak zammı açıkladı.

İşte memura yapılacak zam oranı
İşte memura yapılacak zam oranı
GİRİŞ 16.10.2014 11:46 GÜNCELLEME 16.10.2014 15:45
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe toplantısında 2015 yılında memura yapılacak zam oranlarını da açıkladı. Şimşek 2015 yılında memura yüzde 3+3 şeklinde zam yapılacağını kaydetti.

Enflasyon farkı kamu çalışanlarına ödenecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memur zammıyla ilgili "Gelecek yıl da toplu sözleşmenin gereği olarak yüzde 3+3 öngördük, ancak enflasyonun öngörülenden yüksek çıkması halinde farkı da vereceğiz ve 2015'te çalışanları, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz' dedi.

Şimşek, bütçe uygulama sonuçları, 2014 sonu bütçe gerçekleşme tahmini ve 2015 Merkezi Yönetim Bütçesi Kanun Tasarısı hakkında düzenlediği basın toplantısında, gelecek yıl bütçesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

ARTIŞLAR TOPLU SÖZLEŞME ÇERÇEVESİNDE GERÇEKLEŞECEK

Çalışanların ve emeklilerin de gözetildiğine işaret eden Şimşek, bu yıl artışların toplu sözleşme çerçevesinde gerçekleştiğini söyledi. Şimşek gelecek yıl da toplu sözleşmenin gereği olarak yüzde 3+3 öngördüklerini, ancak enflasyonun öngörülenden yüksek çıkması halinde farkı da vereceklerini ve 2015'te çalışanları, emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini vurguladı.

SOSYAL HARCAMALARA KAYNAK ARTIYOR

Şimşek, sosyal hizmetler ve yardımların da bütçenin önemli bir kalemini oluşturduğuna dikkati çekerek, 2015'te sosyal harcamalar için ayrılan kaynağın 32,9 milyar liraya çıkartılacağını söyledi. Sosyal güvenlik sistemini güçlü şekilde desteklemeye devam edeceklerinin altını çizen Şimşek, gelecek yıl sosyal güvenlik kurumlarına 80,6 milyar lira transfer yapılacağını bildirdi.

74 BİN PERSONELİN DAĞILIMI BELİRLENMEDİ

Bakan Şimşek, başka bir soru üzerine de kamuya alınacak 74 bin personelin dağılımına henüz karar vermediklerini, bunu yılın başında belirleyeceklerini dile getirdi.

YORUMLAR 54
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    memurla milletvekiline verilen zam eşitlensin. bakalım ne yapacaksınız o zaman
    Cevapla
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    2015 yılı Enflasyon oranlarını açıklıyorum... %6,4.. Yani Enflasyon farkı alamayacağız.... Bu sene 3+3 alsaydık diyenler.. Sanıyor musunuz ki o zaman enflasyon %9'larda olacaktı... Tabiki zam oranında olacaktı... Yani %6'larda olacaktı enflasyon..
    Cevapla
  • taşmı taşıyorlar 9 yıl önce Şikayet Et
    akademisyenler ile yargı mensupları sırtlarında taşmı taşıyorlar da bu kadar zam aldılar kamuda işleri yapan alt düzey memurlar değilmi soruyorum
    Cevapla
  • infaz 9 yıl önce Şikayet Et
    hakime savcıya 1500 , öğretim üyelerine 800 memura %3 nasıl bir adalet anlayışı anlamak mümkün değil. ben bizi geçtim asgari ücretli vatandaş bu zamlarla ne yapacak??????????????...........
    Cevapla
  • Adam olana çok 9 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş zam,maşallah!...bütün gün boş oturuyormuş memurlar!...gel beraber boş oturalım oyun oynayalım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle