Bakan Çelik: Kriz yarın sona erecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tıbbı malzemede yaşanan krizin yarın sona ereceğini söyledi.

Bakan Çelik: Kriz yarın sona erecek
Bakan Çelik: Kriz yarın sona erecek
GİRİŞ 12.10.2014 07:17 GÜNCELLEME 12.10.2014 07:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, son günlerde artan ilaca taban fiyat uygulaması, hastanelerin tıbbı malzeme alımında sorun yaşadıkları iddialarına yanıt verdi. 25-30 kalemde yaşanan tıbbi malzeme sıkıntısının giderilmesi için bakanlıklar arası toplantılar yapıldığını belirten Çelik sorunun yarın (pazartesi) çözüleceğini de ifade etti.

SORUN İHALELERDE

Çelik, “Tıbbi malzemelerde de aynı ilaçta olduğu gibi birbirinin benzeri var. Biz 1 Ekim’de SUT çıkardık. Fiyat politikası belirledik ve standart fiyatlar koyduk. Sorun Sağlık Bakanlığının ihaleye çıkarken, bu fiyatların altında pazarlık yapmaya çalışmasından kaynaklandı. Tabii o da kendi açısından kârlı olana ulaşmaya çalışıyor.
Şimdi, SUT’dan kaynaklanan yanlış anlamaları düzeltmek için bakanlıklar arasında toplantı yaptık. Pazartesi günü (yarın) bu sorunu çözeceğiz. Sadece 25-30 kalemde sorun yaşanıyor. Onların fiyatlarının yeniden belirlenmesi ve SUT’un revize edilmesi için toplantı yapacağız ve tıkanıklık gibi görünen bu sorunu çözeceğiz. Genel uygulamada bir tıkanıklık yok” diye konuştu. 

YORUMLAR 1
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    bir söz vardı eskiden... bugün git yarın gel diye,yarın ı da görecez bakalım
    Cevapla