Kaçak elektrikte çıldırtan tespit!

Kaçak elektriğin en fazla olduğu Doğu ve Güneydoğu’da çiftçilerin soğuk kuyu suyunu, kaçak elektrikle ısıttığı belirlendi.

Kaçak elektrikte çıldırtan tespit!
Kaçak elektrikte çıldırtan tespit!
GİRİŞ 03.10.2014 07:12 GÜNCELLEME 03.10.2014 07:15
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Elektrikte kayıp kaçak oranlarını indirmeye yönelik çalışmalar devam ederken, tüketiciye yönelik uyarılar karşılık bulmuyor. Kaçak elektrikte akıl almaz yöntemler kullanıldığı tespit edilirken, dağıtım şirketi temsilcileri ile aboneler arasında ilginç diyaloglar geçiyor.

Bazı çiftçilerin ise ürünlerine yanmamaları için 24 saat ılık su verdiği tespit edildi.

Edinilen bilgilere göre Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (Dicle EDAŞ) yetkilileri bir evde kaçak elektrik kullanıldığını ortaya çıkardı. Evin sahibine “Hacı Amca su kuyusunda kullandığın motorun elektriği kaçak. Sen bu suyla abdest alıyorsun” diyen şirket yetkilileri, tüketiciden “Abdesti şebekenin suyu ile alıyorum. Kuyu suyunu bunun için kullanmıyorum” cevabını aldı.

KUYU SUYU ISITILIYOR

Dicle EDAŞ’tan edinilen bilgilere göre bölgede yapılan denetimlerde çok sayıda çiftçinin de tarımsal sulamada kullandığı kuyunun içindeki suyu ısıtarak pamuk gibi ürünlere üşümemesi için verdiği ortaya çıktı. Su, 300 metreden, 4 derece sıcaklıkta çıktığı için ürün soğuk nedeniyle yanabiliyor. Tarla sahipleri de kuyuya koydukları bir ısıtıcı ile ürünlerini soğuğa karşı koruyor.

KAYIP KAÇAK ORANI ARTIYOR
 
Türkiye genelinde kayıp kaçak oranı son 10 yılda yüzde 25’üen yüzde 14-15’e kadar düşerken, aynı başarı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde gösterilemiyor. Geçen yıl Dicle Elektrik’in sorumluluk bölgesinde kayıp kaçak oranı yüzde 75 iken Van Gölü Elektrik bölgesinde ise yüzde 65. Dicle Elektrik’te kayıp kaçak oranı bugünlerde yüzde 78’e çıkmış durumda. Dicle Bölgesi’nde kaçak elektrik tüketimi 1 puan düşmesi halinde yaklaşık 30 milyon liralık kazanç ortaya çıkacağı hesaplanıyor

YORUMLAR 17
  • celil dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    hakkımı helal etmiyorum türkiyede kıbütün insanların hakkını gasp ediyorlar
    Cevapla
  • mücella 9 yıl önce Şikayet Et
    DEVLET NERDESİN BİZ İNSAN DEGİLMİYİZ YAHU YILLARCA ELEKTRİK SU PARASINI ÖDEDİM VERİN BANA PARALARIMI GERİ ..SES VERİN YÖNETİCİLER NERDESİNİZ
    Cevapla
  • kader 9 yıl önce Şikayet Et
    biz insan değilmiyiz kaçıncı sınıf insanız 2.sınıfmıyız ben fakirim ama elektrik su borcumu zamanında öderim yaşım 59 allah yetlkililer neden ses çıkarmıyorlar****** ama sesleri bize çıkıyor allah sen gör bil yarabbimm
    Cevapla
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakkim haran olsun,, yapana da yaptirana da.. musade edene de, kontrol edemeyip goz yumana da.haram zikim olsun.
    Cevapla
  • zorbalar 9 yıl önce Şikayet Et
    devlet mağdur elektriği kesince teki taşlıyırlar askeri polisi taşlıyorlar kuzu kuzu elektriği açıyor devlet ne yapsın kardeşim saddam ülkesi değilki kaba güçle halletsin devlet.! eşek gibi ödeyeceğiz kürtlerin yaktığınıda yapcak bişi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle