Bayram öncesi 5 lira sıkıntısı yaşanıyor

Kurban Bayramı'nda çocuklara bayram harçlığı vermek için vatandaşların piyasadan 5 liralık banknot toplaması sıkıntı yarattı.

Bayram öncesi 5 lira sıkıntısı yaşanıyor
Bayram öncesi 5 lira sıkıntısı yaşanıyor
GİRİŞ 02.10.2014 14:35 GÜNCELLEME 02.10.2014 14:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dursunbey Esnaf Odası Genel Sekreteri Ramazan Atam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram öncesi bazı iş kollarında esnafın en yoğun günlerini yaşadığını söyledi.

Bayram giysisi kadar misafirlere ikram etmek için şeker, çikolata, kahve, içecek alışverişinin de bu dönemde arttığını vurgulayan Atam, "Harçlık, önemli bayram geleneklerimiz arasında yer alıyor. Çocukları sevindirmek isteyenler çok oluyor. Bayram öncesinde bayram harçlığı için piyasadan 5 TL toplayanlar da artıyor. En ideal harçlık 5 TL olunca vatandaşlar esnaftan, seyyar satıcılardan ve mümkün olduğunca bankalardan 5 TL'lik alıyor" diye konuştu.

Atam, fazla miktarda 5 liralık banknot toplanınca piyasada sıkıntı oluştuğunu anlattı.

Bu sıkıntının bayrama kadar sürmesini beklediklerini dile getiren Atam, "Esnaf, para üstü vermekte zorlanıyor. Bayramın birinci günü çocuklar para harcamaya başlayınca durum normale döner ancak bugün ve arife günü esnaf biraz daha zorlanacak" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ali yurteri 9 yıl önce Şikayet Et
    halk banka gitsinler bankamatikten paso 5 lira veriyor
    Cevapla