Bakan açıkladı! Elektrik ve gaza zam geliyor

Enerji Bakanı Taner Yıldız elektrik ve doğalgaza zam geleceğini açıkladı.

Bakan açıkladı! Elektrik ve gaza zam geliyor
Bakan açıkladı! Elektrik ve gaza zam geliyor
GİRİŞ 30.09.2014 10:40 GÜNCELLEME 30.09.2014 11:00
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" dedi.

Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak'ı bakanlıkta kabulünün ardından basın mensuplarının, elektrik ve doğalgaz fiyatlarında artışa gidilip gidilmeyeceğine yönelik sorularını yanıtladı.

Enerji maliyetlerinin çok fazla arttığını, doların 2,28-2,29'ları gördüğünü ifade eden Yıldız, enerji sektörü için doların değerinin artmış olmasının önemli dezavantaj olduğunu söyledi.

Türkiye'nin son 24 aydır herhangi bir fiyat artışına gitmediğini dile getiren Yıldız, oluşan maliyet artışının yerli kaynaklarla telafi edilmeye çalışıldığını belirtti.

Yıldız, "Ancak bu yıl içerisinde su rejimindeki düzensizlikler ve yağış azlığı bizi bunları dengeleyemeyecek bir noktaya getirmiş bulunuyor. Hem elektrik hem doğalgaz fiyatlarında önümüzdeki aydan başlamak kaydıyla, ekim, kasım ve aralık aylarını içermek kaydıyla, yüzde 9'luk fiyat artışına gidiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 27
  • kemal korkmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar boşuna konuşmayın, eldeki HES ler yetmiyor işte, dışardan taşıma suyu (kömür, petrol, doğalgaz yakma) ile ancak bu kadarı olur. Rahmetli Özal zamanında Akkuyuda yapılması düşünülen Nükleer santral, içerdeki İrlandalılar ve hainler yüzünden icraata geçirilemedi. 20 küsur yıl oldu eğer bir kaç Nükleer santral yapılmış olsaydı Avrupadaki adam gibi bizde elektriğe daha az öderdik. Eğer faturanız çok geliyorsa Nükleere hayır, HES e hayır diye kıçını paralayanları sokakta bağıran yeşilci ayağına yatan gezi zekalıları görürseniz faturaları onların ağzına tıkayın..
    Cevapla
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    kaç kere yazdım ama yazdıgım halde bir çok kişi yazdıgımın anlamını anlamadıgına emnim ! ! AMA belki şimdi beni anlarlar ! ! bu zamana kadar zamlar farklıydı artık farklı YANİ daha çok zam ve her icraat daha kötü; bunlar göze gözükenler AMA o kadar çok göze göükmeyen varki anlatamam ! ! İŞTE o yüzdendirki her zaman yazdıgım gibi AKP nin türkiyeye verebileceği şeyler bitmiştir ! ! artık yeni bir parti gerekmektedir ! ! ! bilmem anlatabildimmi
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    keşke bu zamı yazın yapsaydı. yazın tüketim az zam yok kışın tüketim zirvede bas yüzde dokuza maşaallah mı mazaallah mı demeli
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağustos veya temmuz aylarında elektriğe yaklaşık %19 civarında zam yapmışlar. Bi faturanızı kontrol edin.
    Cevapla
  • cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına maliya bakanı derki en ucuz gaz bizde der yahu güldürmeyin siz internete girin bakın sayın maliyeci bakan zaten maliye bakanları kasa doldurmak için gelir hep sonra güüüm zam 100 / 9 kime zam yaptınız sayın bakan beyler asgari ücretli insan ın parası kül 875 tl ile siz gelinde geçinmöeye çalışsanıza yahu 8 tl daha cebimden çaldınız resmen çünkü elektrik ve dogal gazı macbur kullanıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle