İşte Türkiye'nin yeni logo ve sloganı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bundan sonra markaların üzerinde 'made in Turkey' yerine kullanılacak slogan ve logoyu tanıttı.

GİRİŞ 28.09.2014 15:05 GÜNCELLEME 28.09.2014 19:35
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Erdoğan, İstanbul'da Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin "Türkiye Markası" tanıtım toplantısında konuştu.

Bugün Ekonomi bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan logomuzu tanıtıyoruz. Türkiye'de üretilen ürünlerde bundan sonra made in Turkey yerine bu logo kullanılacak.

Erdoğan, "Bugünden itibaren artık ürünlerimizin üzerinde 'made in Turkey' yerine yeni logo ve 'Gücü Keşfet' sloganı olacak" dedi.

İşte o logo:

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 39
  • Ali R Guner 9 yıl önce Şikayet Et
    "Turkey" hindiyi çağrıştırıyor, "Made in Turkiye" yazın diye bir kampanya vardı bir ara da. Madem oyle bu da benim sloganım olsun: "Taste the Turkey" -"Hindinin tadına bak!"
    Cevapla
  • Gluglu 9 yıl önce Şikayet Et
    İngilizce HİNDİ den ne zaman kurtulacağız. Bizi çok seven ingilizlerin bizi kendilerince aşağılama oynuna daha ne kadar tahammül edilecek. Dünyaya Türkiyenin ingilizcesini "Turkiye" şeklinde değiştirtmek çok mu zor. Bunun acısını yurtdışında özellikle ingilizce konuşulan ülkelerde yaşayanlar daha iyi bilir.
    Cevapla
  • sirfan55 9 yıl önce Şikayet Et
    Neden TURKEY Kardeşim TÜRKİYE değil ben İngilizlerin bana dalga geçmek için yazdığı lakabı halen dünyada görünen isim olarak kullanıyorum da gerçek ismimi kullanmıyorum
    Cevapla
  • çin taklitçiliğine önlem olur umarım 9 yıl önce Şikayet Et
    made in turkey yazıp türk malı gibi satıyorlardı logo tescilli olduğu için kullanılarsa ceza öderler.
    Cevapla
  • Turkey değil TÜRKİYE 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence öncelikle Turkey ismi ingilizcede dalga konusu olacak bir anlama geldiği için kullanılmamalıdır. Türkiye ismi dünya kabul ettirilmelidir, ingilizce ya da farklı bir dilde fark etmlez ülke Türkiye ismi ile anılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle