PTT'den maaşını çeken emekliler şokta!

Yüzlerce emeklinin haberi olmadan adlarına değişik banka şubelerinden kredi çekildiği ortaya çıktı.

PTT'den maaşını çeken emekliler şokta!
PTT'den maaşını çeken emekliler şokta!
GİRİŞ 27.09.2014 11:47 GÜNCELLEME 27.09.2014 11:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Emeklilerin ortak noktası ise maaşlarını PTT şubelerinden alıyor olmaları. Maaşlarındaki kesinti ile durumu fark eden mağdur emekliler, PTT şubeleri ve savcılıklara akın etti. Savcılık emeklilerin maaşına dadananlar hakkındA soruşturma başlattı.

ADANA’YA HİÇ GİTMEDİM

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan emeklilerden H.K., dilekçesinde, “Emekli maaşımı düzenli olarak Unkapanı PTT şubesinden almaktayım. Eylül maaşımda kesinti yapıldığını farkettim. PTT’ye sorduğumda benim adıma Adana Vakıfbank Turgut Özal Bulvarı Şubesinden 20 bin lira, Adana Denizbank Çarşı Şubesinden 15 bin lira, Adana TEB Bank Çarşı Şubesinden 5 bin lira, Adana İNG Bank Adana Şubesinden 20 bin olmak üzere toplam 60 bin 99 lira kredi çekilmiş olduğunu söylediler. Ben 1980 yılından beni İstanbul’da yaşıyorum, hayatımda Adana’ya hiç gitmedim. Alınan kredinin benimle hiç bir ilgisi yoktur” dedi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Hürriyet'in haberine göre; Olayın ortaya çıkması üzerine PTT Genel Müdürlüğü soruşturma başlattı. Özellikle İstanbul’da yaşayan emeklilerin hesap ve kimlik bilgileri kullanılarak, Trabzon, Hatay, Yalova, Adana gibi iller başta olmak üzere birçok ilin banka şubelerinden emekliler adına milyonlarca lira kredi kullanıldığı belirlendi. Kimlik bilgileri kullanılarak adlarını kredi çekilen emeklilerin ise maaşlarının üçte ikisi kesilmeye başlandı.

Müfettişler, olayın PTT Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan bazı personelin dışarıdaki çete üyelerine bilgi sızdırarak yapıldığı iddiaları üzerinde duruyor. İlk etapta, bankalardan kredi çekmek için doldurulan başvuru formlarındaki bilgilerin PTT’den maaş alan kişelere ait doğru bilgiler olduğu, ancak form üzerine yapıştırılan fotoğrafların farklı kişilere ait olduğu tespit edildi.

YORUMLAR 6
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    muhammed adlı kardeşimizin yorumuna aynen katılıyorum,kimi esnaf için namaz ve niyaz ,sakal ve türban reklam malzemesi oldu. adam camiden çıkıyor,eşi yada kızı başında türban ,ama dükkanda adam kazıklıyor,devletten vergi kaçırıyorlar. fiş vermek yok bi kere,fiatlar adamına göre,çin malını etiket değiştirtip Avrupa mal diye yutturuyorlar.sırf malların etiketini değiştiren özel atelyeler var,yaptıkları iş malın etiketini değiştirmek. hile ve alaverede dünya birincisiyiz,rahmetli Barış Manço nun dediği gibi,yüzbinkere şarap içip tevbe etmek,yine günah işlemek bizim esnafta.
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bir oyana bir buyana vuracağız kardeşim demokrasi çok zayıf bir yönetim şeklidir hele birde bizdeki gibi kanun ve mahkemeler varsa boşuna havanda su döversin Eğer devlet malına yada bir hırsızlık yaparak açtım da diyip masumun hakkını malını çalıyorsa örnek olması için minimum 24 yıl vereceksin af olmayacak bak bakalım bir diğeri yapacakmı???
    Cevapla
  • ilker 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah dolandırıcılardan, sahtekarlardan milletimizi korusun. Bu devletimizin bir ayıbıdır. Çünkü devletin en önemli görevi vatandaşın canını, namusunu sonra malını korumaktır.Ayrıca bankalar emekli kişilere bu kadar kırediyi nasıl vermiş.
    Cevapla
  • BU NASIL İŞTİR 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha elimde nufus cüzdanım,emekli cüzdanım olduğu halde bankadan kredi isteyince bin türlü zorluk çıkarıyorlar. elin oğlu elinde sadece kişiye ait bilgiler olduğu halde 20-30 bin kredi çekebiliyor . peki kredi çekerken nufus cüzdanı ,muhtarlık ikamet kağıdı istenmiyor mu,demek onunda sahtesiyle bu işi yapıyorlar. o zaman demek içeride adamları var,yani onlarla anlaşmalı bir ptt görevlisi,banka memuru filan,yoksa bu kadar kolay nasıl yapabilirler.
    Cevapla
  • teoman oraloğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    yapılan kesintilerin acil iptal edilmesi gerekmiyormu ? kesintisi olanlarında iadesi gerekir. .konuyu Bankalar düşünsün. bu bir nasihattir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle