Koç: 17 Aralık'a rağmen 2,1 büyüme önemli

Mustafa Koç, 17 ve 25 Aralık operasyonlarına rağmen Türkiye'nin yüzde 2,1 büyümesinin önemli olduğunu söyledi.

Koç: 17 Aralık'a rağmen 2,1 büyüme önemli
Koç: 17 Aralık'a rağmen 2,1 büyüme önemli
GİRİŞ 18.09.2014 05:54 GÜNCELLEME 18.09.2014 16:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yüzde 2.1 olarak açıklanan ikinci çeyrek büyümesini yeterli bulmadığını belirten Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, 17 ve 25 Aralık operasyonları ile iki seçim ve komşu ülkelerde olup bitenlere rağmen Türkiye'nin yüzde 2,1 büyümesinin önemli olduğunu söyledi.

GEMİ YÜZÜYOR FAKAT BU BÜYÜME YETMEZ

Son 9 ayda yaşan siyasi ve jeopolitik gelişmelerin büyüme üzerindeki etkisinin hatırlatılması üzerine Koç şunları söyledi: 'Muhakkak etkileri oldu. Bir kere o Aralık sonu olan şeylere rağmen Türkiye'nin büyümeye devam etmesi önemli. Ondan sonra seçim belirsizliği oldu. Üst üste iki seçim yaşadık. Önümüzde bir genel seçim daha var. Etrafta olup bitenler, hem kuzeyde hem güneyde. Bütün bunları gözardı etmemek lazım. Daha kötü de olabilirdi. Yine de iyi kötü gemi yüzüyor. Çok da kötü bir büyüme rakamı değil. Ama ikinci çeyrek tahmin edilenin altında kaldı. Öngörmedik de. Bütçeyi yaparken 4.5 olarak öngörmüştük. 2.1 Türkiye için yeterli bir büyüme değil, bunu bilmek için NATO'da roket mühendisi olmaya gerek yok. Türkiye'nin her sene yüzde 5-5.5 büyümesi lazım' dedi. Koç sene sonu için yüzde 3 büyüme öngördüğünü de anlattı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 7
  • medetres 9 yıl önce Şikayet Et
    sayenizde ,size rağmen yine de bu büyüme iyidir içiniz kan ağlıyordur ama dediğin gibi gemi çok şükür hala yüzüyor
    Cevapla
  • Aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Madem ki büyümeyi az buluyor, beğenmiyor beyefendi; neden yıllardır elin Amerikan otomobil markasını Türk milletine monte edip satmaya devam ediyor? Elindeki güç, yeni bir marka yaratıp dünyaya satmaya yetmez mi? Elli kez yeter de artar bile. Erdoğan başbakan iken yerli otomobil yapmak için bundan yardım istediği zaman, ağzını burnunu eğmişti. Burun kıvırmıştı. Neden? Küresel sahipleri izin vermez de ondan. Tam destek filan verdiği yok. Göz boyama lafları bunlar. Statükocu laflar. Kendi menfaatinden başka bir şey düşündüğünü sanmam. Artık millet uyandı. Bu ve bunun gibiler devlet babanın hayırsız zengin evlatlarıdır. Gerçek bir vatansever milletini sağılacak inek olarak görmez.
    Cevapla
  • Murat Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu size.Dünün hükümet indirenleri bugünün yandaşları oldu.
    Cevapla
  • Bunlar destek oluyorsa bir yanlış var ortada! 9 yıl önce Şikayet Et
    Milletin yıllarca yaptıkları beşpara etmez arabalarında canlarını kaybetmesi ile geçinenler destek veriyorsa ortada bir yanlış var demektir. Dİkkatli olmalıyız. Düşmanlar kamuflaj uyguluyor demektir.
    Cevapla
  • kerim 9 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun herifllere sen çok yaşa para para para
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle