Yunanistan’dan önemli Türkiye hamlesi

Türkiye’den Yunanistan’a özel araçları ile gidecek olanlara uluslararası ehliyet alma zorunluluğu kalkıyor.

Yunanistan’dan önemli Türkiye hamlesi
Yunanistan’dan önemli Türkiye hamlesi
GİRİŞ 17.09.2014 13:34 GÜNCELLEME 17.09.2014 14:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ekonomik sıkıntılarla uzun süredir boğuşan Yunanistan, turizm gelirlerini yükseltmek için elinden geleni yapıyor.

Türkiye’den Yunanistan’a özel araçları ile gidecek olanlara uluslararası ehliyet alma zorunluluğu 1 Ocak 2015 itibariyle kalkıyor. Böylelikle Türk sürücülerin ehliyetleri Yunanistan’da geçerli olacak. Yeni uygulama ile Yunanistan’a gidecek sürücüler yıllık olarak ödedikleri 373 TL olan uluslararası ehliyet edinme zorunluluğundan kurtulmuş olacak. Bu duruma ise Yunanistan’ı ziyaret eden sürücüler seviniyor.

Edirne Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a arabası ile çıkmak isteyen Tonguç Başaran, “Türk ehliyetlerinin Yunanistan’da geçerli olması bizim için çok iyi olacak. Özellikle TIR şoförleri çok zor durumda kalıyordu. Sürekli ehliyet parası vermek bizi de zor durumda bırakıyordu” ifadelerini kaydetti.

Yunanistan’a akraba ziyaretine giden Bayram Mustafa ise, “Türk ehliyetleri ile Yunanistan’da gezebilmek bizim için çok güzel. Uluslararası ehliyet edinme zorunluluğundan kurtulmuş olmamız bizim için sevindirici bir haber” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bende bu şımarık yunana ders verelim diyorum yunana gidene ekstra sigorta yapma zorunluluğu getir kolay gitmesin milleti tanımayan vatandaşlarımıza bu ülke ucuz değil burda sorumluluk gerek ben beynelminelim vatanım yok diyene göz yumma ey devlet..
    Cevapla