Erdoğan resti çekti: Gerekirse ilişkimizi keseriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi derecelendirme kuruluşları ile ilgili gerekli görülmesi halinde ilişiğin kesileceğini söyledi.

Erdoğan resti çekti: Gerekirse ilişkimizi keseriz
Erdoğan resti çekti: Gerekirse ilişkimizi keseriz
GİRİŞ 17.09.2014 12:22 GÜNCELLEME 17.09.2014 12:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış


TESK'in Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın Türkiye'nin çimentosu oladuğunu dile getirerek kredi derecelendirme kuruluşlarına yeniden rest çekti. Erdoğan, gerekli görülmesi halinde 2 kredi derecelendirme kuruluşu ile irtibatın kesilebileceğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Esnaf mahallenin abisi, güvenilirliğin ise timsalidir. Esnaf bu ülkenin her zaman çimentosu olmuştur. Esnaf yeri geldiğinde eline silah almış bu ülkeyi korumuş, yeri geldiğinde ise eline kalem alıp ülkenin geleceğine ışık tutmuştur.

O yüzden bugün bağımsız ve güçlü bir ülke isek bunu esnaf ve ahilik kültürüne borçluyuz. Halkın oylarıyla seçilmiş 12'inci Cumhurbaşkanı olarak ilk kez böyle bir toplantı da konuşuyorum.

AHİLİK KÜLTÜRÜ YENİDEN CANLANDIRILACAK

Yeni Türkiye bir yandan geleceğe yürüyüştür ama aynı zamanda o ahlilik kültürünün de yeniden yaşanmasıdır. Yeni Türkiye ile unutulan kültürümüz yeniden canlandırılacak. Bizim kültürümüzde rekabetin acımazısca olduğu bir ortam hiçbir zaman olmamıştır.

YENİ TÜRKİYE VİCDANI OLMAYAN BİR TÜRKİYE OLMAYACAK

2023'e doğru yürürken bizi biz yapan değerleri ağırlık olarak görüp onlardan koparsak kaybederiz. Yeni Türkiye vicdanı olmayan bir Türkiye değil refahın vicdan terazisinde tartılıp dağıtıldığı bir Türkiye olacak. 2023'e 77 milyonun birliğini tesis ederek ulaşacağız.

GEREKİRSE İKİ KURULUŞLA İLİŞKİMİZİ KESERİZ

Dünyanın en güçlü ekonomilerinin daraldığı ve yerinde saydığı bir dönemde Türkiye ekonomisi 2013 yılında yüzde 4'ü aşan bir büyüme yakaladı. Avrupa ülkelerinin hiçbirinde 1'i aşan bir büyüme yok. Buna rağmen iki kredi derecelendirme kuruluşu çıkmış Türkiye'ye yönelik olumsuz açıklamalar yapıyor. Batmış bir Avrupa ülkesine artı puan verirken, siyaseten çökertemedikleri Türkiye'yi ekonomik olarak nasıl çökertirim onun hesaplarını yapıyor.

GEREKİRSE İLİŞKİMİZİ KESERİZ

Biz bunlarla ekonomimizi büyütmedik biz dünyayı fellik fellik dolaşarak ekonomimizi büyüttük. O yüzden gerekirse bu iki kuruluşla ilişkimizi keseriz. Zaten bunları yıllık belli bir ücrette ödüyoruz.

KAYNAK: EKOTRENT
YORUMLAR 2
  • eyüp 9 yıl önce Şikayet Et
    28 Şubat ürünlerinde Alman Deutsche Bank ortalığı karıştırarak 25-30 milyar dolar yürüttüler o dönemde tabi bizim o dönem işine yarayan siyasetciler ses çıkarmadılar kendilerde o zıkkımda demlendikleri için aynı oyunu şimdi de derecelendirme kuruşları yapıyor Alman bankalarının türkiye için oynamadığı kirli hiç bir siyaset yok ki bulaşmasın Düşmanı engüzeli etkisizleştirmektir
    Cevapla
  • Ali TUTUK 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu müttefik dediğimiz Avrupa ülkelerine güvenmeyeceksin. hepsi yüzümüze gülen ardımızda da düşmandır.
    Cevapla