Yeni enerji türlerinde Almanya ile işbirliği

Biyogaz, güneş enerjisi ve suyun karışımından doğal gaz üretimi için Kayseri'ye yeni bir sistem kurulmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Yeni enerji türlerinde Almanya ile işbirliği
Yeni enerji türlerinde Almanya ile işbirliği
GİRİŞ 16.09.2014 19:16 GÜNCELLEME 16.09.2014 19:16

Almanya Heiden Belediye Başkanı Heiner Bub, biyogaz, güneş enerjisi ve suyun karışımından doğal gaz üretimi için Kayseri'ye yeni bir sistem kurulmasına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Bub, beraberinde BW Almanya Yönetim Kurulu Başkanı Josef Busch, BW Enerji Almanya Genel Müdürü Carsten Freede ve BW Enerji Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eresin ile Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Enerji alanında işbirliği ve ortak yatırımlar çerçevesinde daha önce de kente gelen ve bu alandaki işbirliği olanakları konusunu Vali Düzgün ile paylaşan Heiden Belediye Başkanı Bub, bu ziyaretinde gelinen noktayı dile getirdi.

Heiden'ın, yenilenebilir enerji alanında Almanya'nın en büyük potansiyele sahip kenti olduğunu belirten Bub, "Biyogaz, güneş enerjisi ve suyun karışımından doğal gaz üretimi noktasında Kayseri'ye yeni bir sistem kurulmasına yönelik çalışmalar hızla sürüyor. Yahyalı ilçesindeki çalışmalarımız güzel gidiyor. Yakın zamanda çok daha ileri düzeyde yeni projelerin hayata geçmesi için Kayserili partnerlerimizle ortak çalışmalar yürüteceğiz" diye konuştu.

Vali Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, enerji yatırımı konusunda önemli gelişmeler yaşanmasının kendisini mutlu ettiğini kaydetti.

Kayseri'nin özellikle yenilenebilir enerji kaynakları konusunda önemli avantajları bulunduğunu belirten Düzgün, bu durumu Alman teknolojisi ile değerlendirmenin enerji sektörü açısından da çok önemli bir kazanım olacağına söyledi.

KAYNAK: AA