Bakanlık harekete geçti! Düzenleme geliyor

Mantar gibi türeyen elektronik bilet satıcısı acenteler ve sitelerle ilgili düzenleme geliyor.

Bakanlık harekete geçti! Düzenleme geliyor
Bakanlık harekete geçti! Düzenleme geliyor
GİRİŞ 13.09.2014 12:16 GÜNCELLEME 13.09.2014 12:16


"internet üzerinden otobüs bileti satışları"na yönelik bakanlığa gelen şikayetler üzerine yapılan kontrollerde bazı firmaların yolcu taşımacılığı alanında acentelik yetki belgesi olmadan faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Bu firmaların elektronik ortamda tahsilat yaparak on-line otobüs bileti düzenlediği, bilet satışına esas olmak üzere elektronik cihazlardan verilen çıktı karşılığında bilet ücreti tahsilatı yaptığı, yetkisiz/korsan faaliyetlerde bulunan firmalara yine elektronik ortamda aracılık hizmeti sağladığı belirlendi.

DÜZENLEME GELİYOR!

Bundan dolayı bilet alan bazı vatandaşın mağduriyet yaşaması ve yasalara uygun hareket ederek acentelik yetki belgesi alan esnafın haksız rekabete maruz kalması üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı harekete geçti.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, yaşanan mağduriyetlerin ve haksız kazancın önüne geçmek için yeni bir düzenleme yapacak.

VATANDAŞA ÇAĞRI!

Yeni düzenleme yürürlüğe girene kadar çıkabilecek sorunları engellemek amacıyla Genel Müdürlük, otobüs biletlerini elektronik ortamda almak isteyen vatandaşlara, mağduriyet yaşamamaları için http://www.ulasim.gov.tr internet adresindeki Ulusal Ulaştırma Portalı'ndan (UUP) yetkili taşımacıların internet sitelerine ulaşmaları önerdi.

DERHAL SON VERİN

Yetkililer doğrudan bilet düzenlemeyip, bilet düzenleyen firmalara aracılık hizmeti veren gerçek veya tüzel kişilerin ise yasadışı olan bu faaliyetlerine derhal son vermelerini istedi.