Bakan Yıldız sitem etti: Külliyen yalan!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı" iddiasını anımsatarak, "IŞİD'den petrol aldığımız külliyen yalandır" dedi.

GİRİŞ 04.09.2014 11:13 GÜNCELLEME 04.09.2014 15:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız  enerji politikaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

İşte Yıldızın konuşmasından satır başları:

"Türkiye'nin elektrik enerji gücü 68 bin 236 MW oldu santral sayısı 1041'e çıktı. Elektrik üretiminde rüzgar enerjisinin payı yüzde 5'e ulaştı. Jeotermal elektrik üretiminde güç 300 MW'ye ulaştı, hedef 1000 MW. "

TANAP'IN TEMELİ GELECEK YIL ATILIYOR

" Petrol aramaları için sipariş verme aşamasındayız. 20 Eylül'de Bakü'de Güney Kafkaslar boru hattının temeli atılacak. Bu hat TANAP'ı besleyecek. TANAP için 19 ilde kamulaştırma devam ediyor. TANAP Projesine gelecek Mart ayında temel atmayı planlıyoruz."

3. NÜKLEER SANTRAL GELİYOR

"Türkiye'de Nükleer Enerji ile alakalı 466 şirket var. Bu sayının artmasını ümit ediyoruz. 3. Nükleer Santral için 5 yerde çalışma yapılıyor. Karar 2015'te verilecek."

DÜNYANIN EN BÜYÜK GÜNEŞ TARLASI

"Güneş enerjisi çok önemli ve ciddi bir pazar. Türkiye de bir çok arazi, güneş enerjisi için oldukça elverişli. Dünyanın en büyük güneş tarlası Karapınar ve Ayrancı'da yapılacak"

IŞİD İDDİALARI KÜLLİYEN YALAN

"13'ün tankerin sevkiyatının yapılmasıyla bugüne kadar uluslararası piyasalara 10 milyon varillik K.Irak petrolü sevkiyatı yapıldı. IŞİD'den petrol aldığımız iddiaları külliyen yalandır. Irak petrolünü değerlendiriyoruz kendi petrolümüzü değil. Bu sevkiyattan elde edilen gelir sonucu Irak Merkezi Yönetimi hesabına aktarılan para 188 milyon dolardır."

YORUMLAR 4
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız Gibi Yüzü nurlu insanı anlamak herşeyi anlamak olacaktır!. Yüzü nurlu insan, TANER YILDIZ, Dinin olmadığı yerde hiçbir şey yoktur; yokluk bile yok. Şiir ve sanatsa hiç yok Başbakanımız ve ekibi olmasaydı Taner yıldız, Hüseyin çelik,Beşir atalay,Cemil çiçek vs. Ne ecdadımı bilecektim nede üstad necip fazıl kısakürek gibi cennet mekan insanları.
    Cevapla
  • Atila KOÇ 9 yıl önce Şikayet Et
    Oktay Aydın. Sizlerde bizler gibi kullandığınız elektriğin parasını ödeyin, kaçak elektrik kullanmaktan vazgeçin, bakın bakalım elektrikler kesiliyormu.
    Cevapla
  • Oktay Aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partinin en beceriksiz bakanı. Ben koyu bir Ak Partili olarak bakan yıldızın tek bir sözüne inanmıyorum artık. Ak partinin en beceriksiz bakanı. Güneydoğuda geldiği günden beri elektrik çilesi bitmedi. Evde elektronik eşya kalmadı hepsi yandı elektrik dalgalanmalarından. Kesinlikle bakan yıldız görevden alınmalıdır. DEDAŞ denilen provakatör şirkete arka çıkıp güneydoğuyu haftalardır aylardır karıştırıyor. Güneydoğuda çiftçileri halkı sokağa döktüler. AK partiye güneydoğuda çok oy kaybettirdi. İnşallah cumhurbaşkanımız yada başbakanımız bu mesajımı görürler.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak Partide Devlet Yönetmek Ecdadımızdan Kalan En Büyük Mirastır !. Ak partide devlet yönetmek ecdadımızdan kalan bir gelenektir,Sırrıma Sakalımın Bir Tek Telinin Vakıf Olduğunu Bilsem, Sakalımı Kökünden Keserim Diyen Fatih Sultan Mehmet Han,ın torunusun Sen !
    Cevapla