Dünya Bankası bu ilimizi inceliyor

Dünya Bankası yetkilileri dünyanın en rekabetçi 7 şehrinden biri seçilen Gaziantep'te inceleme yaptı.

Dünya Bankası bu ilimizi inceliyor
Dünya Bankası bu ilimizi inceliyor
GİRİŞ 02.09.2014 14:02 GÜNCELLEME 02.09.2014 14:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


İpekyolu Kalkınma Ajansından (İKA) yapılan açıklamaya göre, "Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanı Projesi" kapsamında Gaziantep rekabetçi kent olarak belirlendi.

Dünya Bankası kriterlere göre, Avrupa ve Orta Asya (ECA) bölgesindeki ekonomik açıdan başarılı ve ilginç örnek olarak tespit edilen Gaziantep'te, İKA'nın ev sahipliğinde kamu kuruluşları, odalar ve özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla toplantı gerçekleşti.

Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ve istihdam artışı açısından Türkiye ekonomisinin ve ECA bölgesindeki birçok şehrin üzerinde performans gösteren kentte, ekonomik açıdan başarılı şehirlerin iyi performans sergilemelerini sağlayan faktörleri analiz eden Dünya Bankası yetkilileri, Gaziantep'in rekabetçiliği nasıl başardığını inceleyerek rapor tutuyor.

Çalışma sonunda Gaziantep'in deneyimi, Dünya Bankası'nın küresel "Rekabetçi Şehirler Bilgi Tabanının" parçası haline gelecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Gurur Duyuyorum. "Şahinim Ağam! Ben Antepliyim. Mavzerim omuzuma yük, yumruklarımla dövüşeceğim. Yumruklarım memleket kadar büyük" diyen Gaziantepliler! Şanı büyük Gaziantep'le gurur duyun!
    Cevapla