Bir günde fiyatı yarı yarıya düştü!

Dün az avlandığı için tezgahta tanesi 15 liradan satılan palamutun fiyatı bugün 7.5 liraya düştü.

Bir günde fiyatı yarı yarıya düştü!
Bir günde fiyatı yarı yarıya düştü!
GİRİŞ 02.09.2014 12:28 GÜNCELLEME 02.09.2014 12:28


Kocaeli’nin Karadeniz’e kıyısı olan Kandıra İlçesi’ne bağlı Kefken ve Bağırganlı limanlarından denize açılan tekneler, bu kez poyrazın etkisini yitirmesiyle ağlarını doldurdu. Sabah saatlerinde İzmit Balık Hali’ne kasalar dolusu balık gelirken, bunların büyük bir bölümü de başta İstanbul olmak üzere yurdun diğer bölgelerine gönderildi. Bolluk yaşanınca da dün tezgahta 15 lira etiket konulan palamutun tanesi bugün 7.5 liraya düştü.

Yıllardır balıkçılık yapan Hamdi Bineklioğlu, "Av yasağının kalktığı ilk akşam hava şartları olumsuz olduğundan dolayı balıkçılar kıyıya az balıkla döndü. Bu gece ise hava durgun olunca balık bereketi arttı. Balık bol olunca da fiyatlar yarı yarıya düştü. Önümüzdeki günlerde palamutun daha da bollaşacağını tahmin ediyoruz. Şu anki balık fiyatları önümüzdeki günlerde daha da aşağıya inecektir" diye konuştu.

’DAHA DA UCUZLAYACAK’

Balığın bu sezon bol olacağını söyleyen balıkçı Murat Şahin, "Av yasağı kuralına balıkçılar tamamen uyuyor. Balık denizlerde bollaşıyor. Bollaşınca da daha fazla balık tutuluyor. Böylece fiyatları da ucuzlamış oluyor. Vatandaşlarımıza bol balık tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Bu fiyata böyle bir et yemeleri mümkün değil. Şuanda balık sezonu ve vatandaşlarımız bunu en güzel bir şekilde değerlendirsin" dedi.