Babacan'a iş dünyasından tam destek

Ekonominin dümeninde Ali Babacan ile yola devam kararı alınması iş dünyasından da büyük destek gördü.

Babacan'a iş dünyasından tam destek
Babacan'a iş dünyasından tam destek
GİRİŞ 29.08.2014 14:48 GÜNCELLEME 29.08.2014 17:50


Kenan Biter'in haberi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Başbakanlık için yetki verdiği AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yeni kabineyi kurdu.

Yeni kabinede kalıp kalmayacağı en çok merak edilen isimlerden biri ise Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan oldu. Davutoğlu bugün açıkladığı yeni kabinede ekonominin dümenini yeniden Ali Babacan'a emanet etti.

Bu gelişme uzun zamandır kalacağı yönünde beklentinin oluştuğu piyasalarda iyimser bir hava estirirken, iş dünyasından da karara yönelik olumlu tepkiler geldi.

Karar sonrası güne 71,98 puanlık yükselişle 81.009,69 puandan başlayan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi 81.433 seviyelerine yükseldi.

İŞ DÜNYASINDAN TAM DESTEK

Haber7'ye konuşan iş dünyasının önde gelen isimleri Babacan ile yola devam kararının istikrar ve güven noktasında çok isabetli bir karar olduğunu belirtirken bugünden itibaren eksik kalan yapısal reformların da bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın görevini sürdürecek olması Türkiye’nin ekonomik istikrarı açısından büyük önem taşıyor. Sayın Babacan, Türkiye’de olduğu kadar yurtdışında da ekonomi çevreleri tarafından saygın bir isim olarak tanınmakta ve beğenilmekte. Türkiye ekonomik ve sosyal alanda her ne kadar çok önemli mesafeler kat ettiyse de daha yapılması gereken çok iş vardır. Bu nedenle Sayın Babacan’ın görevde kalması noktasında çok isabetli bir karar almıştır.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nail Olpak:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın ekonomi yönetiminin başında olduğu süre içerisinde başarılı bir süreç yönettiğini hepimiz biliyoruz ve bundan dolayı hükümetin diğer üyeleriyle birlikte kendisine çok teşekkür ediyoruz. Gelinen noktada artık ülkenin kurulları ve kurumları tüm hızıyla çalışmaya devam ediyor. Biz de bu noktada Babacan’ın yeni kabinede görevine devam etmesini destekliyoruz.

İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ömer Cihad Vardan:

Sayın Ali Babacan yıllardır ekonominin zirvesinde bulunmuş ve oldukça başarılı grafik çizmiş bir bakanımız. Türkiye’nin iç itibarının ve istikrarının korunmasında da ciddi anlamda katkı sağlamış bir kişidir kendisi. Öte taraftan yurtdışında herkes tarafından kabul gören ve beğenilen bir kişiliği de bulunuyor. Bundan dolayıdır ki böyle bir ismin mümkün mertebe kalması her açıdan cazip olur.

ASKON Başkanı Mustafa Koca:

Siyasi istikrarın bozulmaması adına Ali Babacan’ın başkanlığındaki ekonomik koordinasyonun devam etmesi gerekiyor. O yüzden bu karar 2015 seçimleri için de son derece isabetli bir karardır. Ekonomi kurmaylarını ve yeni kabineyi rahatlatan bir karardır. Ancak unutulmaması gereken bir durum daha var o da yeni dönemde Sayın Davutoğlu’nun da söylemiş olduğu gibi istihdam sorunu. Bu noktada ekonomiyi yöneten ve ekonominin başında olan sayın bakan ve ekibi istihdamla ilgili yapısal reformları biran önce hayata geçirmesi gerekiyor.

DOGUNSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu:

Ali Babacan’ın ortaya koymuş olduğu ekonomik politika çerçevesinde Türkiye için çok önemli adımlar atıldı. AK Parti içinde bu politikayı yapacak başka isimlerde var ancak Türkiye hem bölgesel hem de uluslararası alanda dengeli şekilde yoluna devam etmesi gerekiyor. Bu süreçten geçerken de yer değiştirilmesini doğru bulmuyordum o yüzden Babacan ile yola devam kararının çok isabetli bir karar olduğunu belirtmek istiyorum.

TÜMSİAD Başkanı Hasan Sert:

Türkiye’nin son 10 yılda nerden nereye gelindiğinin farkına varılması lazım. Bu gelinen nokta hiç şüphesiz bir ekip ruhu ile gerçekleşti. Ali Babacan dâhil olmak üzere tüm ekonomiye katkı yapan arkadaşlarının hepsinin ortak başarısıdır. O yüzden bu karar ile Türkiye’nin hız kesmeden vites düşürmeden ekonomik destanlar yazması devam edecektir. Düne kadar nasıl ki bu ülkenin vatandaşı Tayyip beyin etrafında huzur buluyordu şimdi ise Sayın Davutoğlu ile de aynı başarıları ileri doğru götürmemiz gerekiyor. İş dünyası olarak ihracatı artıracak istihdamı artıracak işsizliği düşürecek ithalatı düşürecek rakamlar üzerinde aynı sitem devem etmelidir.

Albayrak Holding CEO’su Ömer Bolat:

Ali Babacan AK Parti’nin kuruluşundan bugüne ilk dakikadan beri görev almış 12 sene boyunca da görevini başarı İle yapmış değerli bir isimdir. Sayın Babacan, AK Parti’nin ekonomide başardığı güven ve istikrar içinde kalkınma ve halka hizmet noktasında önemli temel taşlardan biri olmuştur. 9 ay sonra genel seçimler var ve 2 ay öncesinden seçim maratonu başlıyor. Bundan dolayıdır ki, parti yönetimi ve hükümetin Sayın Babacan’la yola devam etmesini olumlu karşılıyorum.


kenan.biter@haber7.com

KAYNAK: HABER7