Yasak kalkıyor balıkta av sezonu başlıyor

15 Nisan'da başlayan genel av yasağı, gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül'de, trol yöntemiyle avlananlar için 15 Eylül'de sona erecek

Yasak kalkıyor balıkta av sezonu başlıyor
Yasak kalkıyor balıkta av sezonu başlıyor
GİRİŞ 29.08.2014 11:02 GÜNCELLEME 29.08.2014 11:35

 Balıkçılar için 15 Nisan 2014'te başlayan genel av yasağı, gırgır yöntemiyle avlananlar açısından 1 Eylül'de, trol yöntemiyle avlananlar için de 15 Eylül'de sona erecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, su ürünleri avcılığıyla ilgili düzenlemeler yaparken bilimsel, çevresel, ekonomik ve sosyal hususların göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

Su ürünleri avcılığında tür, boy, zaman, derinlik, mesafe ve av araçları bakımından bazı yasak ve sınırlamalarla balıkçılara yükümlülükler getirildiği hatırlatılan açıklamada, balıkçıların, faaliyetlerini Ticari ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümlerine göre yürütmeleri gerektiği vurgulandı. Gırgır ve trol ağlarıyla avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan 2014'te başlayan genel av yasağının, gırgır yöntemiyle avlananlar için 1 Eylül'de, trol yöntemiyle avlananlar için 15 Eylül'de sona ereceği ve yeni av sezonunun başlayacağı belirtilen açıklamada, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletilmesi bakımından avcılıkla ilgili kurallara uyumun büyük önem taşıdığı bildirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Getirilen düzenlemelere uygun avlanmanın temini için Bakanlık olarak denetimlere, geçmişte olduğu gibi tüm imkanlar seferber edilerek, yeni sezonda da artırılarak devam edecektir. Bunun için her türlü teknik ve altyapı önlemleri alınmıştır. Balıkçıların bu düzenlemelere uygun avcılık faaliyetinde bulunmaları, hem kendi menfaatleri hem de kaynaklarımızın sürdürülebilir işletimi bakımından önem taşımaktadır.

Denizlerimizde yapılan gözlemler ve yürütülen araştırmalara göre, bu av sezonunun verimli geçmesi beklenmektedir. Balıkçılarımız tarafından büyük emek ve zahmetle üretilen ve insan beslenmesinde, özellikle çocukların gelişiminde, erişkin insanların sağlıklarının korunmasında ve sürdürülmesinde sayısız faydaları olan su ürünlerini, sezonunda halkımızın bol bol tüketmesini tavsiye ediyoruz. 2014-2015 balıkçılık sezonunun balıkçılarımız için bol ve bereketli olmasını diliyoruz."

KAYNAK: AA